Balkan Chat


 
Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  RegistracijaRegistracija  Login  

Share | 
 

 Osnove seksualnog obrazovanja

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:02 pm

OVO PISEM ZA MLADE KOJI SE ZELE SEKSATI, A NISU IMALI PRILIKUO čemu se radi?

Svako malo imamo pitanja u vezi seksualno prenosivih bolesti, rizicima i slično. U ovoj temi ću s vremenom postati manje više informacije koje trebate znati da bi vam seks i dalje ostao divan i krasan a organizam zdrav.

Koje hormone luči tijelo tijekom seksa

Endorfin kojega uzrokuje lučenje oksitocina, te u manjim količinama dopamin i noradrenalin,koji stvaraju osjećaj zadovoljstva,te prolaktin nakon sexa ako se dobro izmoriš i ne zaboravimo na svima poznati adrenalin i ''hormon sreće'' zvani serototin.

Oksitocin

Oksitocin je hormon koji se oslobađa iz zadnjeg režnja hipofize (neurohipofiza), a stvara se u paraventrikularnom (u najvećoj meri) i supraoptičkom jedru hipotalamusa. Pri seksualnom odnosu uzrokuje lučenje endrofina.

Dopamin

Jedan od hormnona koji se luče tijekom seksualnog odnosa. Dopamin je ključan za normalno funkcioniranje organizma posebno važan za rad srca. Vrlo sličan adrenalinu.

Zašto se većini muškaraca spava nakon seksualnog odnosa

Spava im se jer im tijelo pod opterećenjem luči Prolaktin. E sad, ne spava mu se samo zato jer mu tijelo luči prolaktin, ima tu još kemijskih reakcija jer prolaktin smiruje neurone,koji se moraju obnovit, puno toga svega, što znači da mu se jednostavno prispava.


Prolaktin

Djelovanje mu se uglavnom svodi na regulaciju stvaranja i sekrecije mlijeka u dojci za vrijeme laktacije, na regulaciju reprodukcijskog ciklusa kao i utjecaj na metabolizam fetusa i majke u trudnoće i tijekom perioda laktacije. Posebno se luči pri umoru.


Zbog čega nam je seks tako divan


Prilikom svakog seksualnog odnosa i muško i žensko tijelo luči hormon oxytocin Hormon oxytocin,koristan je jer kemijskim reakcijama oslobađa endorfin, poznatiji kao hormon sreće. Upravo zbog ovoga hormona javlja se želja za sexom ,a javlja se i ovisnost o sexu.

Prilikom svakog seksualnog osnosa i muško i žensko tijelo luči hormon DHEA koji štiti imunološki sustav, poboljšava vidi di što je najvažnije u slučaju sex-a djeluje kao antidepresiv. Još jedan od razloga zbog kojih podsvijesno želimo sexualne odnose.

Estrogen koji se luči kod žena je bitan faktor borbi protiv srčanih bolesti.

To što lučenje hormona povećaje sklonost zaljubljivanju nije osobnina samo ženskog organizma jer u jednom i u drugom organizmu ključ je oxytocin koji oslobađa endrofin koji je opet uzrok sreće i sklonosti zaljubljivanju.

Seksualna je aktivnost važna osnova za psihičku stabilnost upravo zbog endrofina koji pospiješuje pamćenje i čini vas pametnijim.

Recimo da su dopamin i noradrenalin najsretniji jer uzrokuju smijeh. Dok je za vrijeme sexa endrofin ''najsretniji'' hormon kod žene. Za vrijeme sexa javljaju se serotonin, endorfin, te u manjim količinama dopamin i noradrenalin,koji stvaraju osjećaj zadovoljstva,te prolaktin nakon sexa ako se dobro izmoriš I ne zaboravimo na svima poznati adrenalin.

Rizici pri oralnom seksu


Svaka bolest osim AIDS-a u većini slučajeva se može prenijeti kako oralnim tako i genitalnim sexom. A u to se ubraju sljedeće hepatitis B i ostali parenteralni hepatitisi, sifilis gonoreja, herpesi , upale grla maternice , pa čak i nuspojave poput upale oka.

Donekle postoji i način da se AIDS-s prenese, ako virus dođe u doticaj s krvi, npr ako imaš nekakvu ranicu na ustima. Na isti način možeš dobiti i hepatistis B , dovoljno ti je miskrospsko oštećenje usne sluznice i eto B si.

HPV infekciju izaziva Humani papiloma virus - HPV. Procenjuje se da 80 do 100 posto djevojaka u dobi između 18 i 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s tim virusom, dok svega oko 30 posto devojaka razvija simptome infekcije. Kasnije dobiješ razne upale , manifesitra se bradavicama po tijelu , posebno na jeziku.

U žena može doći i do razvijanja simptoma genitalnog herpesa češće nego u muškaraca , dok u krajnjim slučajevma može doći do upale vrata maternice, u muškaraca može doći do infekcije oka...

To što se kod žene čini da nema nikakvih bolesti ne znači da ih i nema. Moguće je da nosi bakteriju ili virus koji se nakon što se uvali u tvoj organizam naruši imunološki sustav i samim time izazvati bolest. Nema zaštite u oralnom sexu i to je razlog zbog kojega ga treba prakticirati samo s stalnim partnerom.

Postkoitalna tuga i depresija

Postkoitalna tuga se u sexu događa u situacijama u kojima žena ostane bez orgazma , glavni krivac za ''postkoitalna tugu'' je osjećaj samokrivce za stanje u kojemu se žena nalazi psihološki objašnjeno ali medicinski gledano i nije baš tako. Problem je najčešće podsvijesan ali u biti je fizički u situacijama u kojima se luči Prolaktin ali nema endrofina...laički rečeno osjećaj umora ne zamjenjuje osjećaj zadovoljstva i sreće..

Postkoitalna depresija se očituje suzama , treskanjem , gubitkom kontrole nad vlastitim tijelom,. Glavni krivac za stanje u kojemu se žena nalazi je hormon prolaktin,to je je onaj koji se luči usred umorenosti, njegova razina se zna povećati i do 500 puta ovisno o organizmu u svega par sekunda. Zbog njega imamo poticanje uzbuđenja jer prolaktin odmah vuče za sobom adrenalin i to jako puno njega puno njega, u nekim , jako rijekim slučajevima može se dogoditi da žena nakon dobrog sexa padne u nesvijest jer joj je prolaktin na maskimali ali tijelo luči dopamin što je jedna vrsta hormonskog poremećaja.


Rizici pri analnom seksu


Anusna koža je osjetljiva a i pravo je plodno tlo za viruse i bakterije jer skuplja stanice negomilane u rektumu zbog svega ovoga je kao stvorena za prenijet nekakvu bolest.

Virus HIV-a koji u kasnijim fazama razvija AIDS većini slučajeva se može prenijeti kako genitalnim sexom tako i analnim sexom. Analni sex je još riskantniji od genitalnog jer prenosi neke bolesti koje se ne mogu prenijeti genitalnim sexom , u bolesti prenosive analnim i genitalnim sexom ubraju se sljedeće :

hepatitis B i ostali parenteralni hepatitisi, sifilis gonoreja, herpesi ,prenos kladimije, bakterija koja uzrokuje upale oka , upale muškog spolnog organa, hepatitisa C (uz povećan rizik ako si HIV pozitivan). Klamidija, sifilis i gonoreja nisu baš ajmo ih tako nazvati ''veći'' problemi jer se mogu izliječiti antibiotičkim terapijama.

Nuspojava analnog seksa može biti i upala debelog crijeva ,klamidijski proktitis i rektalna gonoreja, upala kože oko da se tako izrazim šupka izazvana herpesom , te gljivična oboljenja oko istoga , ali i oko slijepog crijeva što izaziva veće probleme pri liječenju istoga.

Žene imaju poseban rizik, ukoliko se nakon analnog sexa uoče kapljice krvi , vrlo moguće je da je došlo do puknuća svinktera , osim boli postoji mogućnost raznih upala i infekcija te najbolje da se ista javi svome liječniku.

Ono što kod analnog seksa prestavlja veliki rizik su genitalne upale i infekcije, koje ako se na vrijeme ne saniraju , mogu izazvati puno veća oboljenja u organizmu.

Čim se primjete promjene u metabolizmu , posebno debelo crijevo , anus, bedrima .... nema druge nego iskaznicu HZZO-a u ruke i na testiranje, što se prije otkrije spolno prenosiva bolest veća je mogućnost izliječenja.

A ne da , dermatovenerolozi besposleno sijede

Žena mi rodila, seks više nije isti , što sada ?

Prvi problem je zrak koji ispuni maternicu nakon porođaja. Isti će nestati to prije što više prakticiraš sexualni odnos i što ona više prakticira vaginalne vježbe.

Drugi problem je to što se laički rečeno raširila, nakon nekog vremena će doći u prvobitno stanje, ali opet , što je šira to u sexu više zraka ulazi u nju , što njoj prestavlja manji užitak a samim time i tebi , kako psihički tako i fizički.

Kako ćeš riješiti problem. Čekanjem i vaginalnim vježbama.
Vježbe su jednostavne i možete ih raditi tijekom dana na kojoj god se situaciji nalazila, a da nitko ne primijeti. Dakle stisne mišiće kao da želi zadržati mokraću. Deset sekundi drži , deset opušta , tako neka radi četiri puta dnevno po pet minuta.

Postoji još jedan način , a to je kiruški zahvat , koji se ne preporuča prije nego se razmotre sve opcije.

Kirurške vaginalne operacije nisu bezazlene. Nisu ni jefitine jer HZZO nema razumjevanja za tekva probleme. Postoji veliki rizik od infekcije jer se radi o osjatljivom području.

Zdjelice se mogu bespovratno raširiti ali to nije praksa u večine žena. Bez obzira raširile se one ili ne uvijek ti ostaje problem zraka. Jedini bezazlen a i uspiješan način su vaginalne vježbe.

Za ženu od 25 - 35 godina to bi bilo 10 sekudni držanja kao da se suzdržava od mokrenja , 10 sekundi normalno. Četiri puta pet minuta u danu. Za ženu stariju od 35 godina to je 20 sekundi na isti način. Iako joj pet ili šest puta dneno neće odmoć u ničemu. Vaginalne vježbe su odlične jer tako direktno utječe na sami vaginalni zid.

color=red]KAKO DO BOLJE EREKCIJE[/color]

Valjda znate što je erekcija

Erekcija ili ti ga po laički diga mi se racku , prestavlja veliko opterećenje za muški organizam ( ne i za ženski ) jer zbog velike brzine kolanja krvi troši puno tvari iz organizma. U to najviše spadaju kisik i ugljikohidrati ( ono što svi žderemo ):

Dobra prehrana je ključ dobre erekcije. Jedan od najvažnijih sastojaka je cink. Cink je u organizmu zadužen za proizvodnju testosterona, istoga ukoliko želite da vam penis bude u naponu snage, treba u organizam unositi svakodnevno. Kako ? Tako da ćete baciti čipseve i pive pa uzet grašak, grah i morske plodove, piletinu...

Cink se može pronači i u obliku šumećih tableta, nije loše uzimati ga u kombinaciji s magnezijem ili vitaminima.

Onima koji mogu pomoći da krv bude što bolja a to su :

Vitamin B3 smanjuje razinu kolesterola u krvi i može biti od pomoći.
Vitamin K ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi.
Vitamini C i D nikad nisu na odmet ako trebate bolju erekciju.

Slaba prehrana uzrokuje slabiju cirkulaciju , samim time uzrokuje i slabiju erekciju. Ne jesti 5 minuta prije sexa jer vam je organizam zaokupljen probavom. Ne jeditei masnu hranu , posebno ne prije seksa , ukoliko želite da vam kita bude ponosita.


Zaboravite na alkohol i cigarete , posebno na alkohol jer njegovi sastojci narušavaju krvna zrnca što opet smeta u cirkulaciji koja je ključ erekcije. Ukoliko vam je seks sastavini dio života zaboravite na žestice.

Smirenost , dakle nema brige sve će dobro proći , prije seksa ni slučajno piti antidepresive , posebno ne one teže jer će navala hormona uzrokovati veće probleme s erekcijom.

Ljekovi , posebice oni namjenjeni za duševne boli i depresiju imaju za nuspojavu to da se kita ne diže kako treba. Prakticiranjem seksa može se suzbiti lakši oblik depresije.


Poznata laička kaže, racku ne trpi probleme, znači ukoliko ste pod nekakvim stresom, pokušajte se smiriti i produžite predigru da vam se zaokupe misli.
Smanjite stomačinu , što je stomačina veća to je veće i opterećenje, jednu od ključnih uloga u erekciji igra trbušni zid , ovo ne znači da se kljukate raznom ''hranom za sportaše'' jer ćete postići negativan efekt i kita vam neće biti ponosita. Vježbanje, trbušnjaci i sklekovi mogu pomoći u erekciji.


Ukoliko vam i dalje ne ide, za vas je misionarska poza, tj ti gori ona doli laički rečeno , to je poza u kojoj je protok krvi najbolji pa se najviše vremena zadržite u istoj.

Ukoliko i dalje ne ide, problem može biti psihološki , obratite se svome psihologu ili urološki , obratite se svome urologu, naravno preko liječnika opće prakse


MOGU LI ZATRUDNIJETI AKO PRAKTICIRAM ANALNI SEX


Sve što u guzicu uđe iz nje i izađe

Ukoliko je došlo do ejakulacije može se dogoditi da preko vlažnog ženskog međunožja sprema dođe do maternice. Ovo je jako rijetko i ne treba se opterećivati time. Samim time što je penis ušao u anus ne može se zanijeti.

MOGU LI ZATRUDNIJETI AKO PRAKTICIRAM ORALNI SEX

Ne možeš


SEKS U TRUDNOĆI


Žena , cura, punica , mater ostala trudna, i što sada.

Važno je napomenuti da seks u trudnoći opušta ionako već zabrinutu buduću mamu pa se potrudite da ju što više obradujete seksom.

Seks u trudnoći nije ništa loše, ukoliko trudnoća napreduje željenim tijekom. Problem je u tome što se ženama baš i neda , posebno tijekom prvog tromjesječja zbog umora, mučnine i svega što ide s trudnoćom.

Kad žena uđe u drugo tromjesječje , povećava se protok krvi i seksualnaželja navire iako se često događa da povećanje težine i bolova u leđima ista brzo splahne.

Najbolje i najsigurnije bi bilo da se seks ne prakticira dok ginekolog pomoću ultrazvuka ne da odobrenje za isti, jer teoreski može doći do preoblema s embrijem zbog hormona usred orgazma.

Ono što se stalno priča, a to je da seks može uzrokovati pobačaj u ranom stadiju trudnoće nije istina. Zašto se pobačaj događa vjerovatno vas ne zanima, uglavnom na te razloge nikako ne možezte utjecati ni vi ni svi doktori ovoga svijeta.

Seks u trudnoći ne može fizički utjecati na razvoj fetusa pa možete prakticirati sve poze u kojima se žena ne osijeća opterećeno. Oralni seks je dozvoljen ukoliko uškarac zna što radi pa ne upuhuje zrak u vaginu dok se analni ne preporuča zbog povećanja hemeroida i povećanja mogućnosti infekcije. Seksom većinom ne možete uzrokovati prijevremenu trudnoću i razne budaleštine koje kruže uokolo.

OBAVEZNO: Za vrijeme sexa s trudnicom obavezno koristite kondom jer se mogućnost pojave raznih infekcija povećava kako trudnoća napreduje.

SEKS NIJE PREPORUČLJIV:
Ukoliko postoji mogućnost od preranog poroda
Komplikacija s cerkvisom
Vaginalnog krvarenja

Budite pametni i nakon poroda obavezno vaginalne vježbe[b]

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...


Zadnja promjena: Barney; pet kol 28, 2009 1:53 am; ukupno mijenjano 4 put/a.
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:05 pm

KAKO PREPOZNATI SPOLNE BOLESTI

idemo s simptomima za svaku spolnu bolest...

SIFILIS - bezbolan čir koji se javlja na spolnim organima, ili na mjestu na kojemu se bakterija nastanila. Kod žena se može dogoditi da prvi simptopmi priđe neprimjetno jer se čir nalazi u unutrašnjosti vagine. Simptomi drugog stadija su osip, ružičaste pa crvene boje.

važno: sifilis treba liječiti što prije , jer se kasnije bakterija širi na mozak i srce a onda penicilinska terapija nije uvijek uspiješna. Sifilis ne traje par dana kako ljudi misle, bolest se može proširiti na razdoblje od 15 godina.

HIV - po 100ti put , HIV nije bolest nego virus koji slabi organizam i uzrokuje pojavu AIDS-a. SImptomi zaraze virusom HIV-a su slični mononukleozi , a to su grlobolja, glavobolja, vrućica , osip, umor, bol u mišićima, povećane limfne čvorove... dakle očito je da vam imunološki sustav slabi..

Testiranje anonimno i besplatno.


HEPATITIS B


I faza:
- gripa,
- osjećaj umora i gubitak apetita.

II faza (faza žutice) može da traje između dvije i osam tjedana:
- koža i bjeloočnice su žute,
- mokraća postaje tamnosmeđa, a stolica svijetla,
- javlja se bol na desnoj strani ispod rebara

III (posljednja) faza:
- žutilo se povlači,
- mokraća i stolica poprimaju normalnu boju,

VAŽNO: Hepatitis B ili bolest jetre se prenosi tjelsnim tekućinama uglavnom , ne postoji lijek za HBV i što se prije otkrije postoji veća mogućnost suzbijanja simptoma.

KLAMIDIJA

Opet, nije bolest nego bakterija.Ne može rasti izvan žive stanice pa takorekoć jedva čeka da se proširi na neku novu. Simptomi zaraze su :

a) kod muškaraca

Kod muškaraca Chlamydia trachomatis najčešće uzrokuje nespecifični uretritis (uretritis je upala vanjskog, izvodnog dijela mokraćnog sustava, dakle, pojednostavljeno, onog dijela mokraćnog sustava koji je smješten u trupu i glaviću penisa).

Postoje i latentne, relativno rijetke komplikacije klamidijske genitalne infekcije u smislu pojave autoimunosti zbog sličnosti nekih klamidijskih antigena s ljudskim. Primjer takve bolesti je Reiterov sindrom, koji se sastoji od uretritisa, promjena na oku, zglobovima i koži. (simptomi C/P S drugo foruma, ko će sve pisat )

b) kod žene

Kod žena, infekcija klamidijom najčešće uzrokuje cervicitis i uretritis. Upala vrata maternice ili cervicitis je najčešća spolno prenosiva bolest u svijetu i kod nas. Pretpostavlja se da je oko 9% spolno aktivnih žena u dobi od 16-40 godine života zaraženo s klamidijom.

važno labaratorisjko testiranje je jedini ispravan način otkrivanja kladimije i samo testiranjem na klamidiju možemo znati postoji li klamidijska infekcija.

Kako se liječi: KOMPLICIRANO , znat ćeš ako je dobiješ

ZA SVE TESTOVE otići liječnika odgovarajuće specijalnosti, dakle, ginekologa, dermatovenerologa, urologa... Ako ne zbog sebe onda zbog drugoga

nastavk će biti kasnije...

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:05 pm

Gonoreja

Zašto poseban post?

Jer se radi o najčešćoj spolnoj bolesti.

Što je gonoreja?

Kapavac ako vam je tako poznatije, spolna bolest koja uglavnom i gotovo uvijek zahvaća mlađe ljude. Jedan od najvažnijih razloga zašto seks bez kondoma nije siguran seks bez obzira na sve. bakterija koja uzrokuje gonoreju najšeće se nastanjuje na sluznici spolnoga organa i od tamo prelazi na sluznicu zdravog spolnog organa. Od nje boluju i muškarci i žene a u rijetkim slučajevim i dijeca nakon poroda.

Gonoreja u muškarca

Nakon zaraze najčešće dolazi do upale mokraćne cijeci , kada upala mokraćne cijevi pređe u akutnu fazu bolesnik počinje osjećati peckanje u mokraćnoj cijevi, bolnost pri mokrenju, uz pojavu gustog, žućkastog, gnojnog iscjetka ( sličnog onom kod prišteva )

Ako se ista ne liječi prelazi u kroničnu fazu a onda dolazi do smirivanja i smanjivanja simptoma. Postajete kliconoša.To što su simptomi prestali ne znači da bakterija i dalje nije u vama i da se ne morate liječiti.

Gonoreja kod žena


Žene , za razliku od muškaraca , prolaze s mnogo manjim simptomima , pa obično akutna faza pređe u kroničnu bez da se i primjeti. Kronićna faza znači da postajete kliconoša i da ćete vrlo vjerovatno zaraziti drugoga.
Infekcija kod žena često zna proći s vrlo oskudnom simptomatikom, pa akutna faza bolesti prelazi u kroničnu fazu i kliconoštvo.

Akutni cervicitis, bolest izazvana bakterijom izražava se upalom sluznice cervikalnog kanala. Akutna upala brzo prelazi u kronični stadij, ali s njom mnogobrojnie bakterijame ostaju u sluznici i mogu se proširiti na druge organe.
ukoliko boles evoluira , koji izraz , može doći do iscjetka sličnog kao u muškaraca , jakom boli posebno pri hodanju.

Kako se liječi: Antibioticima, penicilin je najdjelotvorniji.

ODLAZAK LIJEČNIKU OBAVEZAN JER SE ŠIRI KAO MAHNITA !!

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:06 pm

MENSTRUACIJA I SEKS

U modernom društvu postoji gotovo univerzalna averzija prema ženama s menstruacijom i simbolima menstruacije. Zašto ljudi povezuju menstruaciju s lošim stvarima? Često se bojimo onoga što ne razumijemo. Ideja o ženinom normalnom "krvarenju" po rasporedu, u fazi s mjesecom, i bez znakova bolesti, nekima je zastrašujuća.

Mnogim je ženama seks tijekom mjesečnice potreban i dobar. Mnoge su žene izvijestile kako im nakon orgazma tijekom mjesečnice popuštaju grčeviti bolovi koje inače osjećaju u tom periodu. Ovo nastaje zbog toga što stezanje maternice tijekom orgazma pomaže izbacivanju menstrualne krvi i smanjuje napetost njenih mišića, uzrokovanu hormonima. Mnoge od ovih žena se oslanjaju na masturbaciju kako bi postigle orgazam, osjećaju kako su, ili bi trebale biti, neprivlačne partneru u ovo vrijeme. Ostale jednostavno nisu raspoložene za seks s partnerom iako znaju dobrobit orgazama. Nekim ženama jako raste libido u vrijeme menstruacije i snažno žude za seksom u dvoje. Ovaj povećani seksualni nagon rezultat je hormona.

Neke žene i djevojke se pitaju je li u redu masturbirati za vrijeme menstruacije. Masturbacija za vrijeme mjesečnice ne bi se trebala promatrati nikako drugačije nego i inače. Ukoliko žena osjeća grčeve za vrijeme menstruacije, još je poželjnije da zgrabi vibrator i zadovolji se. Iako vibrator nije nužan, neke žene tada nisu od volje da se rukom zadovoljavaju.

Ukoliko žena koristi uloške ili jednostavno želi da joj menstruacija otječe normalno, masturbacija tijekom tuširanja je najbolji izbor jer će uzrokovati najmanje "nereda".

Seks s partnerom za vrijeme menstruacije može biti značajan izazov. Možda zbog toga što u početku oba partnera osjećaju kako seks i menstruacija ne idu zajedno, ili misle da partner tako osjeća. Rezultat je da nijedan od partnera to ne spominje. Mnoge žene osjećaju kako trebaju nešto tajiti od muškarca i da tada nisu poželjne. To je rezultat onoga što nam društvo cijeli život nameće.


Koliko je god u redu za parove da imaju seks tijekom menstruacije, postoje rizici. Izmjenom tjelesnih izlučevina mogu se izmijeniti i opasne bakterije i virusi te rezultat mogu biti opasne bolesti kao što su AIDS i hepatitis. Te se bolesti vrlo lako prenose ukoliko krv dođe u kontakt s otvorenom ranom. Zbog toga nije svim parovima preporučljivo upuštati se u seks tijekom menstruacije. Parovi koji su u kratkotrajnoj vezi ne bi to trebali raditi nezaštićeni. Svakako bi trebali upotrijebiti kondom.


Ovo ne pisah sam, samo izrezah iz dobrog članka , nije baš moje područje

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:07 pm

HPV VIRUS

Humani papilloma virus (HPV) najčešća je spolno prenosiva bolest koja pogađa i žene i muškarce. Procjenjuje se da je oko 80% seksualno aktivnih ljudi zaraženo nekom vrstom ovog virusa.

HPV se najčešće prenosi spolnim odnosom, no i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluznicom. Postoje slučajevi u kojima je zabilježena infekcija sluznice dišnog sustava i očiju, no najveće i najčešće zaraženo područje je upravo genitalno područje.

HPV se može prenijeti unatoč korištenju prezervativa kao zaštite kod muškaraca, infekcija(kondilomi) se obično javljaju oko korijena penisa.

Dakle ne prenosi se isključivo penetracijom

maligne promjene na grliću maternice, zbog čega su i najopasniji. Ovi tipovi HPV-a uz maligne promjene mogu uzrokovati i izrasline, odnosno kondilome koji najčešće rastu u grozdovima, unutar rodnice i oko anusa.

Kod muškaraca se kondilomi najčešće manifestiraju na tijelu penisa, na prepuciju ili oko anusa. A mogu se pojaviti i u rektumu ili u ustima.

Da bi se dokazalo postojanje HPV virusa potrebno je obaviti urološki ili ginekološki pregled, kao i korištenje pregleda molekularne biologije (ukoliko je potrebno). Muškarcima se za dokazivanje HPV-a uzima bris mokraćne cijevi, dok se kod žena uzima bris vrata maternice i radi se posebna pretraga na prisustvo HPV-a. Svakako, potrebno je i uraditi PAPA test koji pokazuje eventualne promjene u stanicama, te eventualno kolposkopiju.

Kako se kod većine ljudi HPV uopće ne manifestira, nisu ni svjesni da ga imaju, a samim time ni da ga mogu prenositi. Stoga se preporuča uporaba prezervativa, posebice u slučaju čestog mjenjanja spolnih partnera.

HPV je skoro pa neizbježna i nevidljiva poslijedica spolne aktivnosti, a iz tog razloga većina zemalja preporuča djevojkama redovite ginekološke preglede (PAPA test) - kako bi se na vrijeme moglo detektirati eventualno postojanje HPV virusa, kao i drugih spolno prenosivih bolesti


MENSTRUALNI CIKLUS ŽENE


Menstrualni ciklus je razmak između dvije menstruacije.
Prvi dan krvarenja (menstruacije) se računa kao početak menstrualnog ciklusa, a kraj menstrualnog ciklusa je dan prije početka sljedećeg menstrualnog krvarenja.
Razmak između menstrualnih ciklusa je najčešće između 21 do 35 dana. Menstruacija je ciklično krvarenje iz matericeu toku fertilnog doba koje nastaje kao posljedica ljuštenja endometrija ukoliko nije došlo do oplodnje. Naime, ukoliko oplodnja izostane de Grafov folikul jajne ćelije puca, nivo hormona pada i nastaje ljuštenje materice. Krv i oljušteno tkivo materice izbacuju se kroz vaginu. Dešava se uobičajeno na svakih 28 do 29 dana, s tim da taj razmak može biti različit i kretati se od 21 do 35 dana.

Faze razvoja jajne celije:
U odnosu na promjene u jajniku menstrualni ciklus se dijeli na tri faze:

* Folikularna (proliferativna) faza ciklusa
* Ovulatorna faza ciklusa- OVULACIJA
* Lutealna ili korpus luteum faza ciklusa (faza žutog tijela)

Folikularna faza

Folikularna faza je faza u kojoj se zbiva rast i sazrijevanje folikula i jajne ćelije. Ova faza započinje prvog dana menstruacije, a završava sazrijevanjem jajne ćelije i ovulacijom. Obično traje 10 do 14 dana. Neposredno pred ovulaciju doći će do porasta koncentracije izlučenog LH u hipofizi, što dovodi do prskanja folikula i ovulacije, odnosno izbacivanja zrele jajne ćelije u jajovod.

Ovulatorna faza - jajna celija spremna za oplodnju

Ovulatorna faza traje između 1 i 2 dana. U ovoj fazi se jajna ćelija oslobađa iz folikula u procesu koji se zove ovulacija. Ovulacija nastaje 16 do 36 h po povišenju nivoa LH, a dešava se između 10. i 16. dana prije sljedeće menstruacije. Po oslobođenju jajna ćelija počinje da se kreće prema materičnoj duplji kroz jajovod i u toku tog kretanja može biti oplođena. Spermatozoidu mogu prezivjeti i maternici/jajovodima i do 3 dana, sto bi znacilo da je plodni period 10 do 19 dana PRIJE sljedece menstruacije. Za REDOVITI CIKLUS od 28 dana znaci da bi plodni dani bili 9-18 dana ciklus.
MEDJUTIM posto na ciklus i vbremen ovuliranja utjecu veliki niz faktora, hormoni, stres, medikamenti, temperatura, prehrana, bolesti, godine i stosta drugoga. U PLODNE DANE KAO U METODU KONTRACEPCIJE SE NE SMIJE POUZDATI

Lutealna ili korpus luteum faza

Nakon ovulacije, pod uticajem LH na mjestu rasprsnutog folikula razvija se u žuto tijelo (lat. corpus luteum) koje proizvodi progesteron. Djelovanje progesterona i estrogena potiče predhodno proliferisan endometrij na pripremu gustog sloja krvnih žila na koje se oplođena jajna ćelija može pričvrstiti i dalje razvijati. Ako je jajna ćelija oplođena, taj sloj krvnih žila se pretvara u posteljicu ili placentu. Corpus luteum ili žuto tijelo nastavlja proizvoditi progesteron i estrogen. Embrinon započinje sa produkcijom humanog horionsko gonadotropina (HCG) koji djeluje na žuto tijelo produžavajući njegovu funkciju koja će obezbediti nesmetan razvoj trudnoće a mensterualno krvarenje izostaje. Ukoliko do oplodnje ne dođe, corpus luteum propadne u oblik koji se naziva corpus albicans (lat.bijelo tijelo), a koncentracija estrogena i progesterona opada što predstavlja signal hipotalamusu da započne sa novim menstrualnim ciklusom. Na kraju sloj endometrija se ljušti i gubi s menstrualnim krvarenjem.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:10 pm

Koji lubrikant za koju situaciju


Lubrikanti , osim što mažemo sve što stignemo s njima , pomažu ženi koje imaju problema s lubrikacijom ( šta se misliš šta ovo znači , vagnalna suhoća ) ili im je pomoć pri postizanju orgazma neophodna.

Lubrikanti dolaze u tri osnovne formule: najčešća i najraznovrsnija je na bazi vode, zatim slična na bazi silikona, ali vodootporna, te uljna za koju neki tvrde da je bolja kod nalanog seksa ali ja kažem da nije jer se pri nalanom seksu obavezno korist kondom.

Najveća prednost lubrikanta na bazi vode je u tome što se brzo i lako odstranjuje; jednostavno se ispere toplom vodom.

Silikonski lubrikanti su idealni kod seksa u vodi.

Ukoliko prilikom penetracije koristite kondom , važno je da ne koristite lubrikante bazirane na ulju jer će korištenje istoga dovesti do pucanja kondoma u većini slučajeva. Koristite Lubrikant na bazi vode, mana mu je što se često suši pa se postupak nanošenja treba ponavljati.

Ukoliko pri penetraciji ne koristite kondom, imate stalnog partnera , onda koristite lubrikant na bazi ulja.

Ukoliko se za vrijeme seksa želite ''spustati'' dolje važno je znati da većina lubrikanta ne izaziva nikakve tegobe ,ali za svaki slučaj pročitati deklaraciju. Kako je svaki kondom premazan lubrikantom možete probati istoga nasloniti na jezik i bit će vam jasno kakva je reakcija na isti.

Svi lubirkranti su PH neutralni , moraju biti jer dolaze u izravan doticaj s kožom.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:11 pm

KAKO PREPOZNATI SPOLNE BOLESTI nastavak 2


genitalni herpes je spolna bolest uzrokovana virusom što znači da se ne može potpuno iliječiti ali ako se liječenju pristupi na vrijeme moguće je da simptomi smanje. Genitalni herpes u 99% slučajeva prenio se isključivo genitalnim putem. Nakon prvog izbijanja bolesti virus se smješta u živčane ganglije donjeg dijela kralježnice, gdje gdje ostaje i do nekoliko godina.

Virus genitalnog herpesa se može prenijeti na novorođenče, što se događa na samom činu poroda i dovodi do sepse , teških upala pluća , u nekim slućajevim žutice ali i smrti jer novorođenče nema dovoljno razvijen imunološki sustav.

Čak i u slučaju da nose virus herpesa, mnoge žene neće nikada razviti simptome,iako se procjenjuje da 50% žena nosi virus herpesa.

Simptomi genitalnog herpesa:
Peckanje
Stvaranje mjehurića na koži spolnog organa
Oštećenja kože i sluznice / zarastu nakon 3 tjedna.
Povišena temperatura

Upala debelog crijeva ili divertikuloza debelog crijeva naravno nije spolna bolest ali se može dobiti prakticiranjem analnog seksa. Posebno u slučajevima u kojima se ne koristi lubirkrant i nema se mjere u sili.

Problem je u tome što se simptomi upale ne osjećaju godinama nakon zadobivanja iste. Simptomi mogu biti grčevi u trbuhu, nadutost, učestale vjetrove te neredovitu stolicu a najčešće se manifestiraju u trenucima kada nastane puknuće ( mikroskopsko ). Ukoliko nemate simptome a sigurni ste da imate upalu (dijagnoza) jedite hranu bogatu celuloznim vlaknima.


GENITALNA INFEKCIJA


Obuhvaćaju , upale rodnice , stidnice , upala vrata maternice , upala jajovoda i jajnika.

Simptomi su pečenje,peckanje,pojačani bijeli, mrvičasti iscjedak iz rodnice.

Simptomi - Rodnica a i stidnica su crvene, otečene i izrazito bolne kod pregleda. Sluznica rodnice je pokrivena bijelim, mrvičastim iscjetkom.

Što je uzrok genitalnij infekciji? Genitalna infekcija je glivično oboljenje i kao takvo može imati više uzroka, najčešći su :

Menstruacija, najčešće vrijeme oboljenja od genitalne infekcije je upravo za vrijeme menstruacije. Antibiotici mogu biti uzrok ako se uzimaju nekontrolirano i izvan propisane dnevne doze jer antibiotik uništava bacile koji žive u rodnici u ravnoteži s gljivicama, pa se tako otvori prostor za gljivice koje se razmnože i dovedu do upale.

Prehrana puna šečera, konzumiranje puno slatke hrane može dovesti do gljivičnih oboljenja posebno u dijabetičara.

Infekcija se lako uočava običnim kliničkim pregledom.

Genitalna infekcija nije klasična spolno prenosiva bolest. Moguća je zaraza muških od žena kroz spolni odnos za vrijeme infekcije. Kožica penisa nateče i pokrivena je crvenim točkicama ali vrlo rijetko oboljevaju od iste. Muškarci se riješavaju iste jednostavnim korištenjem kreme.


ZAŠTO MOJE MUŠKO NE ŽELI SEX


Dez obzira bilo to dečko, muž , jer gledam samo s medicinske strane a ne s psihološke.

Dakle neki od razloga zašto ste nezadovoljne svojim sekusalnim partnerom mogu biti

- lijekovi ( pogledat nuspojave )

- antidepresivi ( djeluju negativno na hormone )

- lijekovi za regulaciju krvog tlaka, mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju i smanjen libido

- Problemi na poslu,školi, fakultetu , velik stres,pokušajte ga smiriti i produžite predigru da mu se zaokupe misli.

- problemi s razinom testosterona , dokazano je da se isti javlja više ljeti zbog sunca , ukoliko je dotični često na suncu može doći do toga da mu tijelo ima previše testosterona, ali obično je riječ o manjku istih

- Kriza identiteta - obično kod muškaraca srednje dobi, ali može se javiti u bilo koga ako je doživljena nekakva psihiča trauma

- erekcija , možda se boji da mu nije ok, ako konzumira veće količine alkohola ima se čega i bojati

- strah od preranog ejakuliranja

- umor , ako se žrtvuje znači da radi protiv svoga tijela koje luči prolaktin..

Razgovor, razgovor i samo razgovor...

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:13 pm

Gardnerella vaginalis infekcije

Gardnerella vaginalis je bakterija .

Infekcije kod žena
Gardnerella vaginalis uzrokuje bakterijsku vaginozu, vulvovaginitis, ali se isto tako nalazi kod 20-40% žena bez znakova infekcije.
Može uzrokovati sepsu i infekcije mekih tkiva u novorođenčeta. Rijetko uzrokuje infekcije mokraćnog sustava.
Infekcije kod muškaraca
Gardnerella vaginalis kod muškarca može uzrokovati balanopostitis ( zapaljenje sluzokože glansa ( balanitis) i prepucijuma ( postitis) muškog polnog organa. Zapaljenje je izrazitije na prepucijumu).
Dakle, bakteriju nalazimo i kod muškarca i kod žena te je moguć uzajamni prijenos tijekom spolnog odnosa.

Simptomi
Simptomi se javljaju 5-10 dana nakon zaraze, a kod žene se najčešće radi o pojačanom iscjetku iz rodnice uz pojavu peckanja i svrbeža. Iscjedak ima neugodan miris (po ribi), osobito nakon menstruacije i spolnog odnosa.
Simptomi kod muškarca uključuju osip, peckanje i svrbež penisa.
Često infekcija prolazi prikriveno, bez simptoma, što pogoduje prijenosu bolesti spolnim putem, a isto tako tihom razaranju ženskih spolnih organa što u konačnici može uzrokovati neplodnost ili izvanmaterničnu trudnoću.


Liječenje
Vrlo je važno naglasiti da se trebaju istovremeno liječiti oba partnera kako bi se iskorijenila infekcija! U protivnom će partner koji ostaje zaražen opet prenositi Gardnerellu izliječenom partneru (tzv. ping-pong efekt).
Potrebno je liječenje i infekcije bez simptoma kod koje se Gardnerella slučajno pronađe zbog toga što takva infekcija u roku od 1-2 godine prelazi u simptomatsku u čak 70% slučajeva.
Bakterijske vaginoze povezane su s brojnim komplikacijama u trudnoći i s kliničkim upalama prilikom svake ginekološke operacije.

Recidivi
Bolest se ponovno javlja (recidiv) u roku od jednog do dva mjeseca čak u 5-15 % slučajeva. Stoga je mjesec dana nakon završetka terapije potrebno ponoviti pregled kako bi se utvrdilo je li nastupilo izlječenje.

Trudnoća
U trudnoći se bakterijska vaginoza javlja u 15-40% slučajeva pa je zbog velikog rizika koji nosi potrebno liječenje, najbolje iza 20. tjedna trudnoće.


HORMONSKA KONTRACEPCIJSKA SREDTSVAKontracep.sredstva dijele se na:

- mehaničke metode ( bit će opisane kasnije )
-hormonske metode ( opisane u ovom postu )

Važno: Čim se u organizmu poveća količina hormona estrogena i progestagena mogu se javiti neželjene poseljedice kao što su: glavobolja, vrtoglavica, prištevi , menstrualne tegobe... Isti obično prestaju nakon 10 do 12 tjedana.. ukoliko vam bolovi prestavljaju veći problem potrebno se javiti liječniku kako bi se doza smanjila.

Pa krenimo,

HORMONSKE:

Kontracepcijska pilule


Kombinirana kontracepcijska tableta sadrži dva hormona, estrogen i progestagen, koji sprečavaju da vaše tijelo svakog mjeseca otpusti jajašce.

Kontracepcijsku tabletu vam propisuje liječnik, nakon što je proučio čitavu vašu anamnezu kako bi pronašao kontracepcijsku tabletu koja najbolje odgovara vašem organizmu.

Učinkovitost :99,97%

Prednost: Spriječava trudnoću na razne načine (hormonska djelovanja ) i žena može ponovno zatrudnijeti , smanjuje menstralne bolove te menstruaciju čini redovitijom uz manja krvarenja.

Negativnosti: Na početku uzimanja pilule može doći do krvarenja između menstruacija i glavobolje. Obično problemi nestanu nakon prva 3 mjeseca. Ukoliko se od pilula osjećae loše , potrebno je da se smanji količina esterogena - opet u liječnika.


Kontracepcijska tableta koja sadrži samo progestagen

Propisuje se obično ženama čiji organizam ne podnosi esterogen. Jedna tableta na dan u većini slučajeva djeluje tako da se poveća gustoća mukusa na ulazu u maternicu , otežava prolaz sjemene tekućine , a u nekih žena može spriječiti i ovulaciju.

Učinkovitost: neznatno manja od kombinirane.

Važno je uzimati progestagensku tabletu svakog dana u isto vrijeme jer u suprotnome zaštita može zakazati

Kontracepcijske injekcije

Pripada grupi hormonskih kontracepcija. Može se primiti jednom mjesečno ili jednom u tri mjeseca a djeluje na način da postupno ispušta esterogen ili progestagen u orhanizam. Učinkovitost jednaka pilulama.

Prednost je što se ne trebate brigat oko pilula a negativno što može izazvati menstrualne tegobe, izaziva i povećanje težine, glavobolje, akne i slično.

Kontracepcijski flaster

Mali flaster ''natopljen'' hormonima koji se preko kože ispuštaju u organizam. Mijenja se svako tjedan dana tijekom 3 tjedan dok se 4 tjedan isti ne nosi. Djeluje tako što sprečava ovulaciju i izaziva zgušnjavanje sluzi grlića maternice.

Učinkovitost: 99%

Flaster izaziva neželjene učinke poput glavobolje, menstrualnih problema , vrtoglavice ali one nestaju 3 do 4 mjeseca nakon početka nošenja.Vaginalni prsten

Nakon što ga žena umetne u rodnicu to ostaje tri tjedna , a zatim ga vadi na tjedan dan. ( nakon što se izvadi obavezno ga držati sterilizirana ). Sadrži malu kombinaciju estrogena i progestagna te je odličan za žene koje teže podnose rast hormona.
Može pomoći da menstrulni bolovi budu manji ali velika mu je mana što ga neke žene ipak osjećaju. Učinkovitost je 99%.

Implantanti

Postavljaju se ispod nadlaktice te ih postavlja samo liječnik. Prednost mu je što djeluje do tri godine opuštajući male količine hormona u tijelo.Prikladan je i za žene koje doje te za one koje ne podnose estrogen. Može smanjiti pojavu obilnih, bolnih menstruacija.

Učinkovitost 99.5% , velika mu je mana pto uklanjanje istoga može biti jaaaako bolno, al ako želiš biti mirna tri godine boljega načina nema.

Unutarmaterični sustavi

Postavlja ga liječnik, ostaje na mjestu do 5 godina i prestavlja najsigurniji oblik hormonske kontracepcije s 99.9% zaštite od neželjene trudnoće. Ne preporuča se ženama koje nisu rodile ( i to ne iz medicinskih razloga ).

Ako tko hoće da mu ispitam teritorij za unutarmaternički sustav nek se javi

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:13 pm

ŠTO UČINITI AKO STE ZABORAVILI NA PILULU

Dakle, niste je popili , nema panike..

Propustili ste unos jedne ( 1 ) pilule ?

- U roku od 12 sati možete ju popiti jer još uvijek imate dovoljnu kontracepcijsku zaštitu ..

Ukoliko ste prošlo više od 12 sati i propustali ste jednu ( 1 ) pilulu:

- Prvi tjedan uzimanja
a ) bez spolnog odnosa - uzmite pilulu čim ste se sjetili, čak i ako to znači da isti dan pijete dvije, ukoliko dođe do glavobolje , koristiti nešto tipa Neofen ( pričitati upute ) ali u razumnim količinama. Koristi i kondom sljedećih 10 dana.


b ) s spolnim odnosom
Odlazak liječniku ( postoji mogućnost trudnoće )


- Drugi tjedan uzimanja

Uzmite pilulu što prije, kontracepcija je još postojana. Ko Taft

Treći tjedan uzimanja

Ovisno o tome koje pakiranje koristite ( nemaju svi istu količinu horm.)

a) pakiranje za 21 dan
Popiti pilulu , kondom nije obavezan ali se preporuča.

b) pakiranja za 28 dana
Popiti pilulu , kondom preporućljiv


Ukoliko ste ih propustali više pilula najbolja stvar koja se može napraviti je da se javite liječniku jer hormonske terapije nisu ''danas oću sutra neću'' , ili se uzima ili se ne.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:14 pm

STERILIZACIJA


Vjerovatno ste u kojoj seriji vidjeli kako se netko nakon što su mu pipali pišu previja od bolova.

Sterilizacija ili vazektomija kod muškarca

Sterilizacija kod muškarca uključuje manji kirurški zahvat (može se obaviti i bez zahvata ubodom ali nije praksa ) u kojemu se muškarcu režu ili podvezuju sjemenovodi. Tračevi da nakon vazektomije nema ejakuacije su samo traževi , ejakuacije ima ali u ejakuatu nema spermija. Nakon operacije potrebno je oko pola godine da svi spermiji nestanu iz ejakuata , što se više troše prije će i nestati.

Komplikacije mogu biti neposredno nakon zahvata-upala, krvarenje ili bol na mjestu uboda, oticanje testisa, pojava spermatozoidnih granuloma itd. Obično to prolazi za tjedan-dva.

Smatra se da je postupak gotov tek nakon što dva testa u razmaku od mjesec dana potvrde negativnost sjemene tekućine.

Vazektomija se može poništiti u rijetkim slučajevima, ako je rađeno samo podvezivanje sjemneovoda ,rezultati ne moraju biti i nisu uvijek uspiješni, možda čak i u većini slučajeva što opet ovisi o vremenu koje je prošlo od vazektomije.

Prednost vazektomije je što s svojim partnerom možete slobodno uživati u seksu bez korištenja ikakvih kontracepcijskih metoda. Vazektomija ne mijenja spolnu moć muškarca niti uživanje u seksu, što znači da priče o povezanosti erekcije i vazektomije nisu istinite.

Prije vazektomije, dobro razmisliti , vazektomija nije bezbolan proces ali je u 90% slučajeva napovratan.


Vazektomija kod žene

Vazektomija kod žene je jedna nepovratna metoda kontracepcije koja se obavlja: Učinak vazektomije kod žene se ne može nikako poništiti što znači da morate biti 100% sigurni u svoju odluku.

Radi se kirurškim zahvatom koji uključuje ili rezanje ili blokiranje jajovoda , tako da jadno jajašce ostaje zarobljeno. Izvodi se u bolničkim centrima gdje ćete ostati od 1 do 3 dana.

Prednost je štp sterilizacija djeluje odmah nakon kirurškog zahvata. Menstruacije se nastavljaju kao i obično, ali u nekih žena mogu postati obilnije.

Ukoliko razmišljate o sterilizaciji uzmite u obzir da i unutarmaternički sustavi pružaju jednak postotak zaštite ali nakon vađena istoga možete zanijeti bez većih komplikacija za razliku od sterilizacije.


Postkoitalna (hitna) kontracepcija

aka ''puka nam kondom što ću boga ti''

Evo za sve naše dečece i devojčice koji prakticiraju seks a kondomi im tako često pucaju.

Pravilo broj 1. Kad već toliko pucaju odaberite pravu veličinu


Idemo

Dakle , imali ste spolni odnos bez zaštite ili vam se kondom raspukao: samo mirno , još uvijek ima dovoljno vremena da vas se zaštiti od nepoželjne trudnoće. Postkoitalna (hitna) kontracepcija služi samo u metodama u kojima je nešto pošlo po zlu. Hitnu kontracepciju ne praksticirati poslje svakoga spolnog odnosa ( da , da ima i takvih ).

Prve dvije tablete je bilo potrebno uzeti što ranije nakon nezaštićenog spolnog odnosa, a preostale dvije tablete se uzimaju točno 12 sati nakon prve dvije tablete.

Pilule za hitnu kontracepciju ili tablete za “dan poslije”, mogu se uzeti i do tri dana poslije snošaja,međutim, što je prije uzmete, njezina će učinkovitost biti veća.

Postoji i mogućnost s progestagenske pilulama čija je metoda korištenja veoma učinkovita, a rizik trudnoće unutar 24 sata od odnosa bez kontracepcije iznosi 0.4%, a ako se pilula uzme nakon 24 sata tj sve do 3 dana nakon odnosa postoji 3% šanse da ste budući roditelj.

Značajna osobina ove metode je vrlo malo neželjenih pojava u odnosu na kombinirane pilule (est/prog)-vidi vrtse pilula u postu prije.

Tablete za postkoitalnu kontracepciju uzete u roku od 72 sata nakon snošaja.

Neželjeni učinci kod kombiniranih pilula uključuju pojavu mučnine u oko polovice žena, te u rijeđim slučajevima i povraćanje.. :riga: Ukoliko povraćanje nastupi unutar 4 sata od uzimanja pilula, dozu je potrebno ponoviti.

Ukoliko menstruacijsko krvarenje kasni više od tjedan dana, svakako treba načiniti test na trudnoću.

Najnovija metoda hitne kontracepcije Myfepriston u jednoj piluli od 10mg. Lijek koji se koristi pro pobačajima li u slučaju pobačaja doza je puno veća. Učinkovitost metode se procjenjuje na 99%, a neželjena djelovanja su daleko slabija u usporedbi s ostalim medikamentnim metodama hitne kontracepije.

Ukoliko je prošlo više od 3 dana jedni način na koji se možete zaštiti od neželjene trudnoće je da vam se umetne unutarmaterični uložak.

Unutarmaterični uložak je mala naprava koju u maternicu stavlja samo i isključivo liječnik.


Budite pametni i prije korištenja pilula pravac u liječnika

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:15 pm

Mehaničke metode kontracepcije


Mehaničke metode kontracepcije su laički rečeno one metode koje spriječavaju dodir sjemena s jajašcem. Najpoznatija metoda mehaničke kontracepcije je svima poznati ( i mrski ) kondom.

Kondom (prezervativ) je tanka navlaka od lateksa koja se stavlja na penis u erekciji. Isti se stavlja prije samoga odnosa a ne kad se osjeti da je vrijeme jer je uz zaštitu od neželjene trudnoće kondom ujedno najbolja zaštita od spolno prenosivih bolesti. Postoje i ženski kondomi koji se stavljaju u rodnicu i ne smiju se koristiti u kombinaciji s muškim jer će zbog trenja puknuti.

Kondomi u usporedbi s najnovijim hormonskim metodama za par postotaka, pružaju manju zaštiti od neželjene trudnoće, ali pružaju najveći postotak u zaštiti od spolno prenosivih bolesti.

Prednost mu je upravo u tome što je to jesina metoda kontracepcije koja vas štiti od spolno prenosivih bolesti , a i cijena u usporedbi s drugim metodama. Mana mu je što se događa da pucaju ( posebno kod nas )


Kako pravilno koristiti kondom ?

- najprije odabrati pravilnu veličinu ( kupnja XL-a kako bi pred društvom ispali faca ne čini vas samo glupanom nego i potencijalnim roditeljem )

- kondom se nanosi samo i isključivo na penis u erekciji i to prije bilo kakvog kontakta spolovila

- Višak zraka zadržanog u prezervativu može uzrokovati njegovo pucanje pa prilikom stavljanja nastojte istisnuti što više zraka iz krajnjeg dijela.

- Krajnji dio prezervativa stisnite palcem i kažiprstom te stavite prezervativ na penis u erekciji pazeći da je namotan na vanjsku stranu. Drugom rukom odmotajte prezervativ duž čitave dužine penisa.

- Ne koristite premaze na bazi ulja uz prezervativ jer ako se nanose na penis ili vaginu mogu uništiti kondom i koristite ona na bazi VODE.

- Ako tijekom seksa kondom spadne ne vraćajte ga nego koristite novi

- Ako ste ga pri stavljanju okrenuli na krivu stranu opet koristite novi

- Pogledati roj trajanja te ga ne čuvati na toplim mjestima


Ostale metode mehaničke kontracepcije.


Unutarmaternički uložak ili spirala

Sve manje se koriste jer hormosnke metode pružaju jednaku ili bolju metodu zaštite od neželjene trudnoće. To je mali uložak u obliku slova T koji u materičnu šupljinu umeće kvalificirani liječnik. Unutarmaterični uložak sprečava trudnoću tako što onemogućuje spajanje muške i ženske spolne stanice, ili time što imobilizira spermije na njihovom putu ka jajovodu, ili tako što izaziva lokalne učinke na maternici.

Prednost mu je što traje i do 10 godina ovisno o vrsti koju ste odabrali.

S unutarmateričnim uloškom menstruacije mogu postati obilnije, dulje ili bolnije. Ova metoda može izazvati infekciju maternice, ali to se događa rijetko. Unutarmaterični uložak najčešće nije prikladan za žene koje još nisu rodile.
Spermicidna sredstva

To su u biti sredstva koja služe za ''ubijanje'' spermija a dolaze u obliku tableta , krema , pasta , spužvica..

S obzirom na to da im je kontracepcijska djelotvornost vrlo niska, uvijek se upotrebljavaju u kombinaciji s drugim kontracepcijskim sredstvima.

Prednosti: Mogu spriječiti neke spolne bolesti , ne treba recept , rabe se samo za vrijeme odnosa, samnjuju vaginalnu suhoću

Nedostaci: Alergije i česte urološke infekcije


Greške koje muškarci prave tokom seksa

1. Neobrijana brada
No ona od dva dana je nešto najgore što možete uraditi ženi. Uzmite najgrublji brusni papir i trljajte ga po licu, vratu i butinama. To je približno isto, iako je brada još gora. Oni koji imaju dulje brade ( 5/6 dana ) nebi trebali imati ovih problema

2. Gnječenje grudi , grudi ne služe za jačanje mišića nit je žena teretana.

3. Grickanje bradavica, ukoliko žena kaže ne onda je ne , jer se radi o jako osjetljivom tkivu , ukoliko ti je do pleske samo nastavi.. ista stvar vrijedi i kod uvrđanja, zavrćanja i čupanja bradavica.

4.Žena nema samo 2 organa, sisu i pizdu jel' , ne valja ignorirati ono ostalo.Obratite pažnju na erogne zone.

5.Klitoris nije pluto pa da se prema njemu ponašate kao da ga nabijate u bocu , pomalo.

6.Skini sve il nemoj ništa. Najgore što se može dogoditi većini žena je da je skinete samo od struka dolje.

7.Nema odmora dok traje obnova , ili izdrži ili plači, nastavka nema.

8.Brzina nije sve. Kada krene seks, nemojte se ponašati kako pneumatska bušilica ili zečevi u doba parenja

9. Nemojte u strastvenom zagrljaju nikada gurati njenu glavu prema dole kako bi se srela oči u oči sa "jednookom zmijom", ako to želi napravit će sama.

10.Opsesija vaginom

Iako većina muškaraca zna naći klitoris i shvataju njegovu bitnost, ali iz nekog razloga misle da je vagina mnogo važnija i ubacuju prste u nju bez najave i očekivanja što nije baš najbolja solucija.

11. Iako je divno i krasno kad ženi prepustite kontrolu ne činite to uvijek.

12. Bolje svašta pojest nego svašta reć , treba imati kontrolu nad jezikom i ne pričati svašta ( osim ako si siguran da se ženi sviđa , onda udri slobodno )

13. Strah od eksperimentiranja, ukoliko žena želi nešto u granicam razuma nema straha..

14. Strah od preuranjenog orgazma, problem je na psihičkoj bazi , uostalom kako ti može biti ugodan seks kad samo misliš na to da ne svršiš , prepruča se masturbiranje ako ništa drugo ne pomaže..


Greške koje žene prave tokom seksa

1. Ne radi što ne znaš i za što niste sigurni da će ispast donekle dobro( osim ako veza u pitanju pa je normalno da se uči ) , bolje i nikako nego svakako.

2. Ukolio vaš partner već ne čita vaše pokrete onda mu riječima dajte do znanja što želite.

3. Nepreuzimanje inicijative, u seksu kao i u običnom bezvrijednom životu muškarac i žena su ravnopravni , nema razloga da za vrijeme seksa ne preuzmete inicijativu , muškarci to jedva čekaju.

4. Spontanost , seks nije nešto što se može planirati , situacija se mjenja iz trena u tren komentatorski rečeno , i najčešće ključ dobrog seksa je upravo u sponatnosti.

5. Bit predigre nije samo da se što prije digne i uđe , koncetracija na erogene zone.

6. Oralni seks , što se mene tiče ne prakticirajte ga ako ne znate što radite, vježbajte na nečemu. Bol koja se javlja pri lošem oralnom seksu vrlo lako zamjeni želju za seksom.

7.Seks samo u spavaćoj sobi. A što je sa stolom , trosjedom , autom.. monotonija brzo nagriza sekusalni život.

8.Dugački nokti , ako ih već imate pazite što radite s njima jer zabijanje istih u tkivo zna biti jako bolno, i izazvati svakakve reakcije u partnera.

9.Ručni rad. Nema gledanja kroz prozor, nema pričanja, nema stiskanja testisa, razgovorm s partnerom ustanovit kakv mu se stisak najviše sviđa.


10. Kontroliranje partnera s odbijanjem seksa je najgora stvar koju žena može raditi partneru. Ne bi trebali samo pristati na seks jer ne znate kako se izvući iz situacije, ali ne bi smjeli ni dozvoliti da netko vrši pritisak na vas ili vas prisiljava na seks. Seks nije oruđe.

11.Nema straha od eksperimentiranja , opet , monotonija ubija seks.

12. Previše brige o izgledu , ukoliko vam je za vrijeme seksa stalo do toga jel vaša frizura postojana najbolje da se seksate samo s partnerom kojemu to ne smeta , odlutale misli brzo razbijaju seks.

13. Mirovanje , možda i najgora stvar koja se može dogoditi , agresivnija, puna entuzijazma i energična žena čini čuda svome partneru.

14. Hajmo nešto novo , ukoliko nakon nekog vremena partner predloži nešto novo u seksu to ne znači da je on nezadovoljan vama, niti znači da ste mu ružna niti znači da imate lošu frizuru već da želi nove načina na koje će vas seksualno zadovoljit.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:16 pm

Kako uspješno obaviti prvi seks

Evo
Biti potpuno siguran da to želiš , nakon nema kajanja.
Mislim da ne treba napominjati da trebate prikladne uvijete i da ne smijete biti ograničeni vremenom.

Predigra je kluč uspijeha, dok se partnerica ne opusti nema ni pomisli na penetraciju , predigra treba biti onoliko duga koliko je partnerici potrebno da se opusti. Pri prvom seksu trebalo bi se zuzdržavati od oralnog seksa. Neiskusne djevojke ne vole da im se netko jezikom mota po međunožju , isto tako ni drugi partner ne zna što radi pa najbolje da se učenje i eksperimentiranje ostavi za drugi put. Dobra stvar koju možete napraviti je da pogasite svijetla u sobi jer će se partnerica na taj način lakše opustati i neće osjećati nelagodu.

Kad dođe vrijeme za pokušaj penetracije zaboravite scene iz pornića u kojima ni boca coca cole od 2L nije nikakav problem. Prije pokušaja penetracije najvažnije stvar je da se kondom dobro postavio. Upute za postavljenje istoga napisane su u jednom od postova prije ovoga. Važno je provjeriti stanje vaginalne suhoće , ukoliko procjenite da to nije to možete koristiti vlastitu slinu ( mrzim ovaj izraz al boljeg nema ) , možete koristiti i lubirkrant ali ne pretjerati s istim. Ne koristiti onaj na bazi ulja jer će uzrokovati pucanje kondoma , samo onaj na bazi vode.

Kad krenete u pokušaj penetracije upamtite da vas ne boli za razliku od nje , čitajte reakcije na njenom licu i budite strpljivi , u nekim slučajevima trebat će vam 10 pokušaja penetracije a u nekima samo jedan. najgora stavr koju možete napraviti pri prvom seksu je to da nakon neuspješnog pokušaja penetracije bjesnite na patnericu , ukoliko nemate razumjevanja za istu najbolje da se odmaknete od nje.

Isto tako zaporavite na razne scene iz pornića u kojima se ljudi jebu ko od šale, i ti ćeš , ali ne sada: Misionarski položaj ( ona dolje ti gore ) je najbolji način pri prvom seksu iako mnogi misle da je položaj u kojemu je ona gore najbolji položaj što nije istina jer pucanje himena izaziva bol. Pošto nitko od vas ne zna što radi najbolji način je da se ide polako uz praćenje izraza lica ili laganim razgovorom, preporuča se da kad si već napredovao par cm da tu i ostaneš dok se bol ne smiri , i tako dok ne dođeš do cilja. Možda se dogodi da vam se penis vrati u početno stanje ili da erekcija opadne a onda sve iz početka dok ne uspijete.

Neugodne situacije i gnječenje možete izbjeći da se kontrolirate i radite to mozgom. Plodovi će roditi u onome što slijedi.

Budite pametni

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:16 pm

Seksualni poremećaji

Dakle ovdje ćemo nabrojat i pojasnit najvažnije seksualne poremećaje ili seksualne smetnje te kako im se oduprijeti.. Razlika između seksualnog poremećaja i seksusalne smetnje je u tome što poremećaj izaziva promjene u odnosima između partnera.

Averzivni seksualni poremećaj je poremećaj u kojemu se partneru ''gadi'' bilo kakav kontakt s genitalijama partnera.
Neke osobe doživljavaju odbojnost prema svim seksualnim podražajima uključujući ljubljenje i dodirivanje , dok neki došivljavaju odbojnost samo na izlučevine.

Osobe suočene s ASP-om mogu doživjeti panične napade sa osjećajem užasa, nesvjesticama, mučninom, vrtoglavicama, i teškoćama pri disanju.
ASP može dovesti i do asocijalnosti posebno one seksusalne ukoliko se osobana nije sposobna nositi sa svojom smetnjom.

ASP se može javiti i nestati xy puta u životu , dok u nekih nikada i ne prestaje. Osobe mogu seksualne situacije i moguće seksualne partnere odbiti ranim odlaženje na spavanje, preopterećivanje s poslom, društvene ili obiteljske aktivnosti...

Nailazimo još i na pojam smanjene seksualne želje , ili nedostatak seksualnih maštanja i želje za seksualnom aktivnošću. Ovakve osobe gotovo nikada ne započinju spolni odnos. Najčešći uzroci su emotivni poremećaji ili depresija.

Poremećaj spolnog uzbuđivanja kod žena se manifestira time da žena ne može ''izdržati'' do kraja sekusalnog odnosa, Poremećaj može dovesti do bolnog snošaja, izbjegavanje snošaja i teškoćama u bračnim i spolnim odnosima.

Poremećaj erekcije kod muškaraca dakle vaša kita nije dovoljno ponosita da izrži do kraja , ukoliko prolblem nije psihički pročitati post o tome kako vašu erekciju održati divnom i krasnom. Ukoliko je zanemarite strah od

- preranog svršavanja
- nemogućnosti usjeha
- ne razbijajte glavu time ''jesam li dobar'' nego se posvetite tome da budete još bolji


Poremećaj orgazma

Žene : trajno ili ponavljajuće odlaganje ili nedostatak orgazma koji bi se normalno trebao javiti u fazi spolnog uzbuđenja. najčešće emocionalni problemi.

Muškarci: osoba ne može postići orgazam za vrijeme snošaja, iako može ejakulirati u slučaju partnerovog manualnog ili oralnog podraživanja. Može se riješiti na razne načine ali svi uključuju korištenje ruku. Penetracija postaje dosadna.


Prijevremena ejakulacija

započinjanje orgazma i ejakulacije nakon neznatnog seksualnog podraživanja illi vrlo brzo nakon uvlačenja penisa ili čak i prije same penetracije, riješava se izbjegavanjem psihoaktivnih tvari , vježbom i vježbom...
Prestanak pijenja alkohola može dovesti do pojave prijevremene ejakulacije ukoliko je osoba odgađanje orgazma postizala uz pomoć alkohola, a ne putem vlastitog iskustva.


Bolovi pri i nakom seksa
Poremećaj se može razviti i u žena i u muškaraca. U žena bol se opisuje kao površinska za vrijeme prodiranja ili kao duboka za vrijeme penilnog guranja, dok se u muškaraca javlja najčešće nakon orgazma. Posjet liječniku ukoliko ne želite postat aseksualni.

Do nekih žena može doći i do vaginalzima, a radi se o tome da stezanja mišića i vanjskog dijela rodnice prouzrokuju manju ili veću fizičku bol. Može se riješiti kod ginekologa

Važno: Ukoliko pijete antidepresive normalno je da ćete se osjećati asekualno, ukoliko pijete druge lijekove pogledajte uputstva jer se možda u njima krije ključ vaše ili partnerove aseksualnosti.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:18 pm

G TOČKA u Žene

Čitaj pozorno

Iako većina ljudi misle da žene nemaju ovu ''magičnu točku'' nokon koje žena ''poludi'' a vi postanete čovjek njena života ,varaju se. Što je u biti G točka ? G točka je erogena zona , mala nakupina tkiva koje se nalazi u vagini obično na gornjoj strani od 4 do 7 cm od vaginalnog otvora. Dakle veličina kite i nije toliko bitna ako znaš što radiš.

G točka je toliko posebna jer funkcionira direktno s dijelom mozga koji je zadužen između ostaloga i za orgazme, što ženi nakon stimulacije prestavlja ogroman užitak.

Ako ste ikad pipali seksualno neuzbuđenu ženu u potrazi za ovom točkom ili ako ste pipale same sebe nije ni čudo što je niste našli jer se ista ossjeti kad je žena seksualno uzbuđena jer postaje grublja od ostatka.

Ok , našao sam G točku što s njom. Isčupaj je , dobro zajebajem se , imaj na umu da je ženi ukoliko želi stimulirati istu najbolje da bude ili na muškarcu ili u nekakvoj sjedećoj pozi za vrijeme seksualnog odnosa.

I to je to , ukoliko želite upotrijebiti prste ne trebam napominjati da su reakcije vaše partnerice najbolji putokaz


BOLESTI UZROKOVANE GRINJEM


Od bolesti uzrokovanim grinjem najčešća je tzv.Svrab ili svrabac i bacit ćemo par riječi o njoj iako nije klasična spolna bolest , može se dobiti na razne druge načine, ali je možete nekome drugome prenijeti tijekom sekusalnog odnosa ( Nije važno kakvog dok ste fizički jedno uz drugo ) O čemu se radi ? Ženka grinje (matičarka) se ukopa pod kožu i širi se , pod povečalom čak možete vidjeti i kud se matičarka kretala po vama. Divno ,zar ne .

Ako već prije niste bili zaraženi svrabom morat ćete pričekati nekih mjesec / dva dana doks e razviju prvi simptomi. Ukoliko se prije bili zaraženi simptomi se razvijaju unutar jednog tjedana. Simptomi su crvenilo i stalno češkanje po istome. Grinje se najčešće nastanjuju na vlažnim mjestima a znamo koja su to na tijelu. Što se organa vezanih za seks tiče mogu se naći na bradavicama, anusu , spolnim organima i oko njih.

Važna činjenica kod dijagnoze svraba je to da se bez lociranja kanalića ne može u potpunosti sigurno reći da se radi upravo o njemu. Pregled uključuje pregled cijeloga tijela.

Liječi se obično losionima koji se nanose od 7 do 14 dana ovisno o količini grinja u tijelu , važno je da se i vaš spolni partner liječi s vama kako bi se spriječila ponovna zaraza.


Biljne viagre za bolji seks


ARTIČOKA
Vitamin C i gorka tvar cinaropirkin koji se nalaze u artičokama aktiviraju seksualne žlijezde kod muškaraca i žena, a time i veću produkciju seksualnih hormona. Mnogi muškarci i žene, koji iz zdravstvenih razloga u cilju smanjenja vrijednosti kolesterola, uzimaju farmaceutske proizvode na bazi visoko doziranih suhih ekstrakata iz listova artičoke, primijetili su da ove supstance povećavaju njihovu seksualnu želju.

AVOKADO
Stari meksički narod Asteci bili su toliko uvjereni u afrodizijačke sposobnosti avokada kao spolnog stimulatora da su mlade žene držali zatvorene u kući sve dok su se brali plodovi. I čini se da u tome ima nečega: avokado je bogat magnezijem (za energiju), nezasićenim masnoćama (za srce) i vitaminom E. Kako biste pojačali afrodizijačke kvalitete avokada, pripravite jednostavan meksički umak od avokada i začina pod nazivom guacamole: izmiješajte avokado sa žličicom limunova soka, a zatim dodajte žlicu sjeckanog češnjaka. Poslužite uz štapiće svježe narezane mrkve i celera, povrća koje su stari Rimljani također smatrali afrodizijacima.

BADEM
Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću: pretpostavlja se da njihov miris uzbuđuje žene, pa su se često upotrebljavali na svadbama. Bademi sadrže hranjive tvari za koje se misli da su esencijalne za poboljšanje spolnog života. Primjerice, 28 grama badema osigurava 35 posto preporučene dnevne doze (RDA) vitamina E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, od kojih cink stimulira libido kod muškaraca. Ako se redovno koristi, pojačava mušku snagu. Prastari orijentalni recept: svaku sjemenku badema prethodno umočite u med ili sirup od krušaka.

BOSILJAK
Narodna medicina preporuča uživanje čaja od bosiljka kao sredstva za pobuđivanje spolnog nagona. Bosiljak djeluje kao afrodizijak, potičući spolnu moć. Osim čaja, u spomenute svrhe bosiljak se može (svjež ili sušen) uzimati i kao začin, odnosno dodatak jelima: salatama, mesu i ribi. Što više bosiljka, to će i spolna moć muškarca biti veća, govori naš narod.

CELER
Za bolju potenciju kod muškaraca celer se koristio još u doba staroga Rima. Rimljani su celer posvetili svome bogu spolnosti Plutu. Djelovanje se pripisuje eteričnim uljima koja su u njemu sadržana, a prije svega androsteronu, muškome spolnom hormonu koji stimulira spolni nagon kod žena. Zbog toga se celer u nekim zemljama u velikim količinama koristi u salati.

ČEŠNJAK
Cink i molibden su u velikim količinama sadržani u bijelom luku koji se u srednjem vijeku zvao i "luk ljubavi". Glavna supstanca, alicin, pojačava protok krvi u spolnom organu. Problem predstavlja poznati i mnogima neugodni miris luka, pa je poželjno da ovo prirodno sredstvo koriste oba partnera istovremeno.
Prijedlog: ostavite češanj bijelog luka da prenoći u medu, a zatim ga dobro ižvačite. Preparati na bazi bijelog luka mogu se kupiti u ljekarnama ali djelovanje dolazi do izražaja tek poslije dugotrajne primjene.

KADULJA
Moreplovci su svojevremeno iz brodske kuhinje krali i žvakali listove kadulje (žalfije) prije uplovljavanja u luke i tako povećavali seksualni potencijal.

KAKAO
Ljubavni napitak koji sadrži kakao garantirano ne izaziva nikakve neželjene posljedice, potpuno je bezopasan i ugodnog okusa.
Prijedlog: šaku zrnaca kakaa ispržite u tavi, a zatim smrvite pa pomiješajte sa šakom kukuruznog brašna i 100 ml tople vode. Kratko prokuhajte, dodajte na vrh noža čili papričice u prahu, žličicu cimeta, tri zrnca pimenta, malo vanilije i meda po želji.

NAR
Za ugodnije intimne doživljaje od velike će koristi biti i neko voće, primjerice nar koji sadrži velike količine biljnih hormona, naročito estragona, pa povoljno djeluje na povećanje ljubavne želje kod žena.

PERŠIN
Još prije dva stoljeća u škotskim muškim klubovima važio je kao tajno sredstvo za jačanje potencije. Muškarci su tri sata prije planiranog ljubavnog čina žvakali po tri jušne žlice sirovog sitno isjeckanog peršinova lišća.

SJEME KOPRIVE
Na prijelomu prošlog i pretprošlog stoljeća, Mađari su otkrili novo sredstvo za jačanje potencije. I to sasvim slučajno. Mađarski trgovci konjima hranili su stare konje mješavinom meda i sjemena koprive, kako bi životinje izgledale snažnije i živahnije. Pokazalo se, međutim, da su se konji ubrzo pretvarali u prave rasplodne pastuhe. Liječnici su zatim vršili razne eksperimente s vremešnim muškarcima i postigli senzacionalne rezultate. Sluzave materije i saponidi koji su sadržani u koprivi napravili su pravo čudo po pitanju potencije.

ŠPAROGE
Ovo proljetno povrće djeluje pozitivno na mušku potenciju. Nekada se nazivalo i "čulnim štapićima". Tajna šparoga je u bogatstvu cinka i molibdena (oligoelement koji sudjeluje u metabolizmu, osobito kod mehanizama detoksikacije i čišćenja organizma) a tu je i asparaginska kiselina koja pojačava njihovo djelovanje na seksualnu potenciju.

VITAMIN E
U većim dozama također pozitivno djeluje na potenciju. Uspjeh se može postići redovnim uzimanjem pšeničnih klica u salatama ili u muesliju, u količini od bar dvije žlice dnevno.

ZELENA ZOB
Svećenik i travar Sebastian Kneipp, savjetovao je muškarcima koji su imali problema s potencijom da piju čaj od zelene zobi. Kao odgovor na viagru, američka znanstvenica dr. Melissa Harolan iz Teksasa došla je na ideju napraviti ekstrakt iz smjese sjemena koprive i zelene zobi u određenom odnosu. Aktivne supstance oba ova proizvoda dobro su se nadopunile. Višetjedni tretman ovim ekstraktom mnogim muškarcima je povratio samopouzdanje. Ekstrakt se danas proizvodi u kapsulama i prodaje po ljekarnama širom svijeta.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:18 pm

Kako poboljšati seks u braku ili duljim vezama

Već dulje vrijeme ste skupa i nakon nekoga vremena seks s vašim partnerom postaje dosadan ?

Svi znamo da je seks ipak itekako važan dio života, i da je dobro slaganje u krevetu važna komponenta sretnog braka ili veze, i da je zadovoljstvo koje postižemo ispod plahti možda baš ona sitnica koja odlučuje hoćemo li u vezi biti sretni ili ne.

Što bi trebalo znati da se popravi vaš seksualni odnos a samim time i veza ili brak. Prvo što trebate znati je da monotonija ubija seks, uvijek iste poze , uvijek isto mijesto brzo će i u vama i u partneru ugasiti sekusalni plamen.

Unesite malo živosti i spontanosti. Krevet i spavaća soba nije jedino miesto na kojemu možete imati sekusalni odnos.Pokušajte s seksom u prirodi , autu , garaži ... budite spontani i zadovoljite vašeg partnera na mjestima na kojima osjetite vaš sekusalni nagon.

Izbacite TV iz spavaće sobe. Tv-u nije mjesto u spavaćoj sobi posebno ne ako vam je seks braku sve slabijeg inteziteta ili ako jedan od partnera gubi volju za seksom.

Muškarci koji dijele kućne poslove sa svojim ženama poboljšavaju sklad u braku i imaju bolji seksualni život, dakle ostavite se daljinskog i češanja jaja i napravite nešto korisno a samim time olakšajte ženi svakodnevne i monotone poslove.

Kada muškarci obavljaju više poslova u kući, žene se osjećaju ravnopravnije i zadovoljnije su svojim brakom, što znači da među supružnicima ima manje sukoba”

Eksperimentirajte , osim seksa izvan kreveta tu je uvijek i roleplay seks koji uvijek rasplamsa vatru među partnerima.Oba partnera će na taj način moći zadovoljiti sve svoje fantazije, a veza između njih postat će gotovo neraskidiva.

Ako se do sada niste naučili nositi s svakodnevnim problemima bilo bi vrijeme da naučite. Problemima nije mjesto u krevetu. To što vam je šef rekao da ste mamlaz nije razlog da se partner koji je izrazio želju da se malo zaigra osijeća nepoželjim.

Razgovarajte s vašim partnerom, povjerenje i dijalog je ključ dobrog seksa u braku ili u duljim vezama. Mislim da ne treba napominjati da razgovor mora biti iskren i da se ne treba suzdražavti od nekakvih ''zabranjenih'' tema.

Nemaju svi parovi naviku pričati o seksu , nekima je to čak i jedino ''prešućivanje'' u braku , ali svi znamo da se s godinama sekusalne potrebe mjenjaju i ukoliko dugo vremena niste razgovarali s partnerom činite krivu stvar u krivo vrijeme. Ukoliko vam je priča o seksu tabu tema, sramite se , ili vaš perner jednostavno neće da priča o tome ,omekšajte atmosferu , pričajte o tome na samo prije ili poslije samog sekusanog odnosa.

Bez razgovora sve se svodi na sama nagađanja, parovi koji naglo prekinu s seksom u braku padaju u blaži oblik depresije upravo zbog razloga što je sekualna navika odjednom isčezla, a samim time čine štetu i sebi i partneru.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:19 pm

G točka u muškarca

Zaključili samo da žena ipak ima G točku, pronašli smo i način kako doć do nje, više puta pa je vrijeme da se pozabavimo muškom G točkom.

Što je u biti muška G točka , ništa više nego prostata. Najlakši način da se dođe do nje je da se uzme nekakav dildo i prčka se po anusu s istim. Ozbiljno. Pošto se heteroskualci užasavaju same pomisli da im nešto ulazi u anus G točku ili prostatu možete napipati s prednje strane rektuma , dakle od anusa prema penisu.

Ukoliko ste poronašli G točku očitovat će se grčenjem mišića koji vam se inače grše i kad mokrite, te povećanje zadovoljstva . Pravilna stimulacija muške G točke dovodi do orgazma, a nečesto i do više orgazama, s ejakuacijom ili bez iste, te je intezizet tih orgazama puno veći nego samom penetracijom.

O tome kako pravilno stimulirati mušku G točku je besmisleno govoriti te je najbolje da istu stvar vježbate s partnerom.

Postoji i drugi način muškog smozadovoljavanja osim klasičnog ''drkanja'' a riječ je o elektrostimulaciji (malim naponom) G točke...


''Seks na jednu noć''

Svi mi želimo , ili se nadamo da ćemo doživjeti ili smo doživjeli seks za jednu noć. Vatre se rasplamsaju , dogodi se a sutra što bude..
Prije nego se nađete u situaciji u kojoj je seks za jednu noć ''neizbježan'' važno je da na umu imate sljedeće činjenice:

Vi najbolje znate s kim stupate u sekusalni odnos, prije stupanje u isti razmisliti mozgom a ne genitalijama. Posljedice seksa za jednu noć mogu biti psihičke ( osjećaj iskorištenosti ) , medicinske ( spolne bolesti ) i fizički ( da vas sutra netko razbije jel ).

Važno je da se drugoj strani da do znanja da je ono što sljedi samo seks za jednu noć a ne prosipat priče o nekakvoj ljubavi na prvi pogled i slično , posebno ako je riječ o mlađoj osobi koja nije emocionalo dovoljno zrela. Dakle ne lažite.

Ako vidite da je vašemu sugovorniku jasno da je ono što sljedi samo za jednu noć i da se više nikada nećete vidjeti nemate što izgubiti i slobodno se upustite u sekusalni odnos. To što ne možete ništa izgubiti ne znači da ne možete ništa dobiti. Seks s nepoznatom osobom , podebno pod utjecajem alkohola , bez korištenja kondoma je jedna od najglupljih stvari u životu koju možete napraviti.

Ako nema kondoma nema ni seksa i to je pravilo koje se ne smije prekršiti.

Ok, dosta vam je priče i idete se seksat jel'. Kud , u nje, zato jer i najgora žena drži bolje do svoje gajbe nego najbolji muškarac. Osim ako jedno ili oboje već nemate nekoga doma, onda se snađite kako znate. U većinu hotela se ne može tek tako upasti i uzeti sobu na par sati. Preostaje vam auto ili majka priroda ako je divno ljetno vrijeme.

Najbolja strana seksa za jednu večer je da nema vezivanja , emocionalnog jel , barem ne ako se obe strane znaju u što se upuštaju.

Kad dođe do seksa ne ponašajte se kao budaletina jer će se isti brzo završiti. To što između vas nema ništa osim fizičke privlačnosti i što vam je zajednička crta samo koja kap alkohola viška ne zanači da možete raditi što želite. Budite normalni i još jednom: koristite kondom.

Upamtite seks ''za jednu večer'' je eksplozivan i strastven, ureže se u sjećanje kao nevjerojatno iskustvo samo ako obe strane znaju što rade. Ukoliko niste sigurni da ovaj seks možete psihički podnijet ne upuštajte se u isti jer može ostaviti ozbiljne psihičke posljedice posebno kod mlađe , emocionalno nezrele populacoje.

Budite pametni

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:20 pm

''Ručni'' rad


ili ti ga handjob..

Pošto mislim da je svaka žena prirodno talentirana za ovo napisat ću samo stvari koje se ne bi trebala raditi prilikom ručnog rada ili ti ga drkanja. Pa 'ajmo.

Prva stvar koju bi trebalo znati je da drkanje na suho ne ide baš tako lako a bome nije ni ugodno. Ukoliko uz handjob ne želite i blowjob onda najbolje da koristite nekakav losion, najbolje onaj za tijelo. Prije nego nešto stavite svome dečecu na kitu uvjerite se da je PH neutralo a ne da kasnije hoda s otečenom kitom.

Ono što je najvažnije pri handjobu je stisak. Mlaki stisak - nema gušta , tvrdi stisak - ajme majko ispadoše oči. Pošto se svaka kita razlikuje kao i svaki njen vlasnik najbolje da s partnera pitate jel stisak dobar ili ne. Kad ste već odredili stisak odredite i ritam, bez nekog velikog filozofiranja, samo pratite reakcije partnera.

Druga najgora stvar koja se može dogoditi nakon nikakvog stiska je da su vam prsti puni prstenja. Poskidajte to prije rada. Ukoliko imate dugne nokte pazite da se isti ne zabijaju na sve strane. Dakle pažljivo s nokitima.

Testisi nisu namjenjeni da bi se na njima iskaljivalo , niti su isti gimnastička sprava za jačanje šake. Ukoliko već idete na stisak nek bude lagan jer reakcije partnera mogu biti veoma loše po vaš odnos.

Možda i najgora stvar koja se može dogodit je da ste koncentrirani na nešto drugo , partnera se gleda u oči a ne drkati i gledati spunicu na TV-u ili promatrati kako ptice skaču po prozoru.

Vježbajte , da nam svima bude boljeŠto Zakon kaže o maloljetničkom seksu

Što je bitno znati o tome kako naš zakon gleda na seks maloljetnika ?

Zakon RH kaže da je Seksualnost integralni dio osobnosti svakog ljudskog bića, a njezin razvoj i iskazivanje počivaju na zadovoljavanju osnovnih ljudskih potreba, kao što su potreba za dodirom, intimnošću, iskazivanjem osjećaja, užitkom, nježnošću i ljubavi.

Po zakonu RH osoba mlađa od 14 godina je dijete , osoba od 14 do 18 godina je mlađi ili stariji maloljetnik. Članak 193. kaže da se svi koji čine bludne (seksualne) radnje pred djetetom mlađim od 14 godina kažnjavaju zatvorom od tri mjeseca do tri godine. Zanimljivo je da sa 14 godina možeš biti kažnjen, ali ako se ulovi dvoje trinaestogodišnjaka u spolnom odnosu, oni neće biti kažnjeni jer nisu kazneno odgovorni!

Po istom tom članku 192., ako dečko koji ima 16 godina ima spolni odnos s curom od 14 godina, bit će kažnjen. Bitno je i da nijedan odrasli ne smije taj čin odobriti ili nekoga navesti na njega. U praksi to znači: ako imaš 16 godina i želiš imati spolni odnos s dečkom/curom koji/a ima 14, tvoji roditelji imaju apsolutno pravo što se bune i suprotstavljaju se tome.

No, ako i dečko i cura imaju 14 godina, roditelji se više nemaju pravo buniti. Dakle, ako vam dopuste da pod njihovim krovom imate spolni odnos, to nije kažnjivo.

Marko ima 13, a Ana 12 godina i seksualno su aktivni. Oboje su djeca i ne potpadaju pod kaznenu odgovornost. Godinu dana kasnije Marko ima 14, Ana 13 i sada Marko može biti kažnjen zbog seksualnog iskorištavanja djeteta. Nakon godinu dana, Marku je 15, Ani 14 i on može biti kažnjen zbog zavođenja nekoga tko još nije navršio 16 godina.

To što Vam zakon dopušta neke stvari ne znači da možete raditi što hoćete a posebno da znate što radite

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:20 pm

Tantrički seks

Ovaj post dobro pročitati.
Ukoliko se navučete na ovo vidjet ćete da je svaki seks prije bio piece of crap.

Što je u biti tantra ? Riječ je o tome da ista muškarcu ''zabranjuje'' ejakuacije jer se mstra da tako uzaludno rasipa sekusalnu energiju i ženi brani višestruke orgazme. Dakle ukoliko želite ejakuirat nakon 5 minuta a vašu partnericu ostaviti da se ''jebe sama s sobom'' onda ne čitajte dalje. Tantra u ovom kontekstu znači da se spajaju suprotnosti muškarca i žene u jednu harmoničnu cjelinu.
Tantričke seksualne prakse nas uče kako produžiti seksualni odnos i efektivno iskoristiti moćne orgazmične energije. Seks u kojemu muškarac izbaci svoje sjeme i ode spavati može se nazvati i sebičnim seksom. Da bi to izbjegli moramo se malo potrudit.


Osobno se trudim prakticirati tantrički seks i mogu ga opisati kao većim stadijem seksa, nikako drugačije. Učinici koje tanrički seks ostavlja na psihu su neopisivi i vrijedi se zbog njih malo i pomučiti.

Da bi prakticirali ovu vrstu seksa nije potrebno da znate sve o tantri. Postoji i slabija ili ublaženija verzija tankričkog seksa koja se obavlja sljedeći način: ljubavnici se polako skidaju, počinju disati ritmično i duboko, gledaju jedni drugima u oči. Dok im se dlanovi dodiruju, koncentriraju se na stvaranje protoka energije. Zatim dijele ritual, kao što je zajedničko kupanje, razmjena poklona ili masaža cijelog tijela. Svijetla ostaju upaljena.
Oralni seks – poznat kao 69 – se posebno preporučuje, zbog njegovog potencijala „usklađivanja čakri“.

Drugi seksualni položaji koji se preporučuju uključuju uvijanja u kojima se čakre skupljaju i parovi mogu gledati jedan drugom u oči. Muškarci produžuju erekciju sporom, kontroliranom penetracijom; žene doživljavaju višestruke orgazme vaginalnom masažom i stiskanjem vaginalnih mišića. Cijelo vrijeme, mirisna ulja teku kao Himalajska rijeka, a sve obiluje glasnim zvukovima (bučan seks navodno pomaže cirkulaciji energije).Konvencionalni spolni odnos ima svoj određeni početak i kraj, a klimaks je negdje između i prosječne dužine od 10 do 15 minuta. Kada uzmemo u obzir činjenicu da većini žena treba 20 minuta zagrijavanja njihovog motora da bi doživjele orgazam, onda možemo samo pretpostaviti da smo grupa nacija čije su žene nepodnošljivo nezadovoljne.

Tantra drukčije definira seks. Na njega se gleda više meditacijski, bez početka i kraja. Oslobođena granica naše seksualnosti, koje razdvajaju ciljeve muškaraca i žena, Tantra uči ljubavnike kako produžiti vrhunac njihove seksualne ekstaze tako da muškarci i žene moku iskusiti nekoliko orgazama u jednog seksualnom odnosu. Glavni učitelji tantre navode da čak i muškarci koji prerano ejakuliraju mogu naučiti kako produžiti orgazme i uz pomoć prakse, uživati u višestrukim orgazmima.

Početne tehnike tantričkog seksa

Kroz cijeli uvodni dio tantričkog puta zapamtite da je svrha uživanje u seksu kroz intenzivniju povezanost s vlastitim tijelom i ponovno upoznavanje s partnerovim. U nekoliko prvih pokušaja tantričke vježbe neka vam seks ne bude krajnji cilj; radije uživajte u uspostavi intimne povezanosti bez očekivanja da "to učinite".

Pronađite vremena za sebe svaki tjedan. Planirajte seksualne spojeve barem jednom tjedno. Odvojite sat vremena ili više da budete zajedno bez ometanja. Neka vam vaša veza bude na prvom mjestu, to vam mora biti osnovna briga tantričkog vježbanja.

Stvorite primamljivu atmosferu. Bilo da se sastajete u spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili nekom drugomprostoru vaše kuće, stvaranje prostora koji će biti svet za oboje će vam pomoći da se opustite i uživate u trenutku. Svijeće, tamjan, cvijeće itd., mogu također pomoći da zaboravite na mjesto i vrijeme.

Razvijanje intimnosti

Koristite se ritualom kako bi razvili intimnost. Započnite svoje putovanje ritualom. Piće, jelo, kupanje, masaža, čitanje jedno drugom, ples ili čak slušanje glazbe. Najvažnije, iskoristite to vrijeme za komunikaciju, dijeleći ono što obožavate jedno kod drugoga. Cilj je pomoći partneru da se osjeća voljenim i obožavanim.
Kako bi se u potpunosti fokusirali jedno na drugo (radije nego na seks kao cilj), neki ljubavnici eksperimentiraju s takvim intimnim ritualima nekoliko tjedana prije nego što prijeđu na idući korak ili se upuste u seksualni osnos. To je predivan način da ojačate spone ljubavi i uzburkate strasti.

Eksperimentirajte s erotskim dodirima. Podijelite vaše želje na ohrabrujući način, neka vaše molbe budu jasne i pune ljubavi. Na primjer, zamolite svog ljubavnika da vam miluje klitoris ili penis (ili neku drugu erogenu zonu), ohrabrujući ga/ju da promjeni jačinu stiska, da vas miluje prema određenom uzorku, koristi jezik itd.

Kad vam jednom postane ugodno što se tiče ovog procesa, poželjet ćete stvoriti "kovčeg želja". Koristite sve što vas i vašeg partnera uzbuđuje – pero, vibrator, ulje za masažu, povez za oči, nježna tkanina, erotske i ljubavne poruke su samo neke od ideja. Ugađajući jedno drugom nemojte se sramiti zamoliti nešto drugačije. To je vaše vrijeme za uživanje, eksperimentiranje i preuzimanje odgovornosti za vlastito ispunjenje zato tražite ono što želite.

Osnovne tehnike tantričkog seksa

Tantrička tradicija stavlja naglasak na pripreme za vođenje ljubavi. Erotski rituali kao oni navedeni gore se fokusiraju na razmjeni užitka, buđenju osjetila i omogućavanju paru da komunicira na visokom fizičkom i emocionalnom stupnju.

Održite visoki stupanj intimnosti. Gledajte jedno drugo ravno u oči koliko god možete. Obaspite lice, vrat i ramena vašeg ljubavnika laganim poljupcima i šapćite slatke sitnice tako da mu koljena klecaju, a srce brže kuca. Pomognite jedno drugom da se osjeća voljeno i poželjno.

Idite polako. Dugo i sporo napredovanje pomaže muškarcima u kontroliranju orgazma, a kod žena pobuđuje uzbuđenje. Fokusirajte se jedno na drugo. Ako vam misli odlutaju, uptrijebite kretnje tijela da vas vrate i koncentrirajte se na svog ljubavnika i radost seksa.

Kontrolirajte disanje. Oduprite se potrebi da dišete brzo. Brzo disanje i dahtanje uzrokuje uzbuđenje i ubrzava orgazam. Umjesto toga, dišite polako i duboko, iz stomaka, postepeno izdišući. Postane li vam disanje čujno (neki predlažu da proizvodite zvukove kao Darth Vader), to može zaokupiti vašu svijest i lakše ćete kontrolirati, osobito muškarci, napredovanje orgazma.

Mijenjajte položaje kako bi istražili svoju fleksibilnost. Mnogi položaji nam mogu pomoći da prebrodimo vlastite zapreke. Oni nam omogućuju da prijeđemo preko vlastitih društvenih pravila ponašanja i istražimo tabue kao izvore seksualne i ljudske snage, kao što to potiče drevna tantrička tradicija. Eksperimentirajući s različitim položajima, u kojima je ponekad dominantan muškarac, a ponekad žena, istražujete svoju sposobnost da budete snažni i nježni, da dajete i primate.

Višestruki orgazmi za muškarce

Tantrički seks razlikuje doživljaj orgazma od ejakulacije. Iako se često događaju istovremeno, muškarci su sposobni postići orgazam bez ejakulacije. Suzdržavajući se, muškarci mogu doživjeti nekoliko " mini orgazama". To ne znači da uopće nećete ejakulirati, već da možete kontrolirati svoj klimaks.
Napnite pubične mišiće. Pubični mišići, koji se protežu od stidne do trtične kosti, su glavni seksualni mišići. To su isti mišići kojima sprečavate isticanje urina. Ako ih ispravno koristite, pubični mišići vam omogućuju da zaustavite ejakulaciju i dalje uživate u seksu. Evo kako: stiskajte pubične mišiće tri puta dnevno, ponavljajući to 20 – 25 puta. Jednom kad su vam pubični mišići u top formi, moći ćete ih napeti tako da prokližu kroz orgazam, a da ne ejakulirate ili izgubite erekciju.

Opustite se. Iako zvuči paradoksalno, važno je za muškarce da budu opušteni za vrijeme visokog uzbuđenja. Ako osjetite kretanje ejakulacije duboko udahnite i prekinite vođenje ljubavi na onoliko dugo dok se ne smirite. Opustite se i pokušajte energiju iz penisa usmjeriti gore prema tijelu. Opustite nožne prste, stražnjicu i ramena i to će vam pomoći da odgodite orgazam.

Kada vi i vaš partner vodite ljubav, idite polako, omogućite da se uzbuđenje postepeno razvija. Prije nego što vaše uzbuđenje dosegne vrhunac, opustite se na trenutak, stisnite pubične mišiće i duboko udahnite. Nastavite s vođenjem ljubavi i dalje stvarajući uzbuđenje.
Zatim, opet se opustite, stisnite pubične mišiće i dišite. Nastavite jahati na uzburkanim valovima sve dok ne budete blizu vrhunca. Tada otvorite oči, opustite pubične mišiće i duboko udahnite i iskusite radost orgazma bez ejakulacije. Budući da ove tehnike zahtjevaju vježbu, očekujte nekoliko propalih pokušaja prije nego što postignete savršenstvo.

Oslobađanje ženskog orgazma

Često se kaže da se ženin najmoćniji seksualni organ nalazi između njenih ušiju. Budući da strah, krivnja, stres i druge uznemirujuće misli mogu uništiti želju, ženama je često potrebno da se koncentriraju na osjećaje, a ne da razmišljaju kada će voditi ljubav. Predahnite kako biste ugodili jedno drugom, ručno ili oralno, to je odličan način da suzbijete bilo kakva dugotrajna odgađanja i postignete jedan ili više orgazama.

Mnogim ženama je potrebna stimulacija klitorisa za vrijeme seksa da bi dosegle orgazam. Produženo milovanje klitorisa nježnom i strpljivom rukom je za mnoge ključ seksualnog ispunjenja. Koristite uzdahe koji će voditi vašeg ljubavnika, pokazujući mu kako da vas miluje baš kako vi želite.

Mitska Grafenberg točka (G točka) se u Tantri naziva 'sveta točka'. Ova potentna i misteriozno erogena zona je smještena oko dva do tri inča gore s prednje strane vaginalnog kanala. Kad je vaša ljubavnica uzbuđena stavite svoj prstenjak u njenu vaginu tako da vrhom prsta dodirujete unutarnji zid.

G-točka je veličine između graška i novčića s malo naboranom teksturom. Za neke žene, ali ne za sve, nježna stimulacija može proizvesti moćne orgazme i čak i ženski ejakulat. Međutim, nemojte pretjerati u stimulaciji ove osjetljive točke.

Tekst dijelom prenesen s edusex-a.

P.S Jebo seks koji je gotov nakon 15 minuta

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:21 pm

Dijabetičari i seks

Dijabetes je neizlječiva bolest . Može biti urođena ali najćešče se javlja kasnije. Većina ljudi ima neki info o tome, međutim, nisu svi od njih su svjesni da dijabetes može uzrokovati seksualne probleme u muškaraca, kao i vaginalnu suhoću i nelagodu u žena.

Ime impotencija, za većinu muškaraca zvuči kao najgora moguća stvar. Ako on je dobio dijabetes onda to biva čak i gore. Oko pedeset posto muškaraca u dobi iznad pedeseteima problema s dijabetesom. Kod žena, otprilike trideset pet posto .

U muškaraca, zaostajanje erekcije događa se zbog suženja arterija penisa, ometenim krvotokom u ovom spolnom organu.

U žena, već stopa dijabetesa može uzrokovati izbijanja gljivica, uzrokujući svrbež. Objašnjenje za nastabak vaginalne suhoće leži u činjenici da je dijabetičari žene se obično nalaze u menopauzi što uzrokuje dodatne psihičke probleme.
Stvar može biti još gora ako se uzimaju antidepresivi te je najbolji izlaz psihiterapija koja je poprilično efektivna na ovom području.


Psihoterapija, u slučaju bilo kakve seksualne disfunkcije je prilično efikasno riješenje. Depresija je inače jedan od većih problema dijabetičara što zatvara krug seksusalne nelagode ali se rijetki ''odvaže'' na medicninski savjet u slučaju smanjene sekusalne želje.

Za nekoga s dijabetesom, ništa nije izgubljeno u pogledu seksualnosti. Ima vrlo snažne ljekovitih preparata i psihoterapija, koji osiguravaju praktički normalan seksualni život.

Problemi s erekcijom, bol ili vaginalna suhoća nisu neriješivi, ukoliko se odabere pravi pristup riješavnju problema.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:21 pm

Alkohol i seks

Alkohol se konzumira od davnina, iz raznih razloga. U svakom slučaju, danas su stvari različite te se alkohol smatra epidemijom koliko i pojave raznih depresija. Piju svi, od mlađih do starijih a malo ih zna koliko štetne posljedice ostavlja isti.
Većina stvari koje radimo u životu, zahtijevaju koncentraciju, posebno kod seksualnog odnosa. Ako ste se odlučili za piće, znate rezultat; svatko biva više opušten kad konzumira alkohol, ukoliko ste ga vi konzumirali više od druge strane seks se za vas može pretvoriti jako grozno iskustvo. Ljudi ne daju mnogo pozornosti na korištenje kondoma pod utjecajem alkohola, a to može staviti na rizik vaš seksualni život, pa uživajte u seksu sa čistom glavom i siguranim odnosom.

Kad mješavina različitih tvari kao što su droge i alkohol, javljaju se štetne kemijske reakcije koje u većim mjerama mogu uzrokovati teže probleme, što seks pod utjecajem alkohola čini ne baš dobrim iskustvom, a da ne govorim o tome da ostavljaju štetne posljedice po vaš organizam.
Pretjerano konzumiranje alkohola može biti štetano za zdrav seksualni život i seksualne izvedbe samog, što zbog fizičkih što zbog psihičkih posljedica. Malo alkohola nije loše, krv brže kola , erekcija bolja,ali mora se znati mjera. Puno alkohola jako loše, erekcije nema.

Ukoliko vam ispijanje alkohola spada u ''must have'' iz bilo kojega razloga ili se jednostavno u njegov prisutnosti ne možete odupirati pokušajte otići na različita mjesta od kfićaa, na primjer: muzeji, kino, šetnje u parku...

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:22 pm

Nimfomanija i satirijaza

Znate što je nimfomanija a ne znate što je satirijaza ? Znate. Nimfomanija u žene a satirijaza u muškarca označavaju jedan te isti pojam - sekusalnu hiperaktivnost.

Nimfomanija je poremećaj koji se očituje preaktivnim libidom i opsesivnom željom za seksom. No, nakon postignute genitalne stimulacije, žene ne osjećaju emocionalno ili bilo kakvo drugo zadovoljstvo, seks nije osoban, nema emocionalne intimnosti i usprkos čestim orgazmima, seksualna aktivnost općenito nije zadovoljavajuća.

Satirijaza ( zove se još i Don Juanizam ) je poremećaj hiperseksualnosti kod muškaraca i spolni nagon je trajno i neprirodno pojačan. Potreba za snošajem ili masturbacijom je svakodnevna i u početnom stadiju ne mora predstavljati problem, ali ukoliko se pretvori u ovisnost, može se poistovjetiti s ovisnošću o drogama. Ovi muškarci imaju neutaživu seksualnu želju koja često remeti svakodnevni život, posao i odnose u obitelji. Usprkos čestim orgazmima i mijenjanju partnera, ironija je da ga to najčešće ne zadovoljava. Zbog ovih razloga oni mogu biti vrlo okrutni u vezi, čak i počiniti kaznena djela.

Zašto i kako ''nastaje'' ?

Umjerena spolna aktivnost blago potiče stvaranje testosterona, a česti spolni odnosi udvostručuju njegovo izlučivanje. Prostata izlučuje izravno u krv hormonsku tvar koja u testisu potiče izlučivanje muških spolnih hormona, povećavajući spolni nagon.

Za vrijeme snošaja u tijelu se pojačano izlučuje feniletilamin koji potiče nadbubrežne žlijezde na izlučivanje adrenalina, noradrenalina i dopamina. Ti hormoni već na samom početku spolnog odnosa uzrokuju tjelesne promjene u mišićima, srcu, krvim žilama i dišnom sustavu.

Kod žena nadbubrežne žlijezde i jajnici također stvaraju i androgene hormone, a žene koje imaju više testosterona lakše doživljavaju orgazam, a i orgazam je za vrijeme ovulacije intenzivniji. Zbog povratnog odgovora između hormonskog i živčanog sustava, za vrijeme velikih spolnih uzbuđenja iz jajnika se može izvanredno osloboditi jajašce i započeti ovulacija.

Što se više hormona luči to organizam postaje ovisniji o tome.

Postoje li prave nimfomanke u punom smislu te riječi ? Medicinski ne: Pisihološki da. Zašto svi znamo za nimfomanke , jer porabu ovog izraza potiču pornografski materijali u kojima se žene gotovo uvijek prikazuju kao nezasitne u seksu.


Povećanje penisa
Poznato je i dokazano je da veličina penisa ne utječe nea količinu sekusalnog užitka. Samim time postavlja se pitanje što će nekome veći penis od onoga kojega imate. Zamislite situaciju kojoj vam je jedna noga kraća od druge primjetno, što bi bila nuspojava toga osim fizičkih tegoba ? Samopouzdanje bi bilo srušeno, tako je i kod penisa. Uprav zato osobe s manjim penisom a posebno one neupoznate s činjenicama misle da bi upravo svoj penis trebali povećati.

Pošto većina ljudih s kompleksom maloga penisa želi da mu penis bude veći javljaju se razne ideje i ponude o povećavanju istoga. Spameri željni zarade jedva čekaju da vam na mail pošalju ponudu prema kojoj oni jedva čekaju da od vaše male kite naprave crni racku smrti

Dakle postoje dvije opcije, kockanje s zdravljem i torošenje love na gluposti ili kirurški zahvat, a postoji i ona treća. Sve što se nudi po netu nije ispitano i jednostavno se nasjeda na marketinčki trik. Kirurški zahvati nisu bezazleni, nisu ni jeftini jer vam HZZO sigurno neče plaćati povećanje kite, radi se o tome da se vaše masno tkivo prebacuje u penis. Važno je napomenuti da ovi zahvati kao posljedicu imaju puno puno komplikacija. Koštaju od 5 000 do 7 000 eura.

Onda kako da povećam kitu ?
Za početak smršat , svima je jasno da prevelika tjelesna težina utječe na veličinu penisa. Više fizičke aktivnosti , manje ispijanja proteina,steroida ili čega već. Više erekcije , zašto zato što je kita spužvasta i raširi se svaki put kad se digne. Pošto nije savršeno elastična uvijek ostane neznatno veća, malo po malo .. Dovoljno sna, svi znamo da se kita u snu diže i spušta ukoliko je zdrava, možete sami zaključiti zašto je to bitno.

Dobro razmisliti prije povećanja kite kirurškim zahvatom , poslje rezanja nema kajanja

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:22 pm

Prijapizam

O čemu se radi ? radi se o tome da je kita u dugotrajnoj bolnoj erekciji bez ikakva sekusalnog podražaja. ha ?

Uzrokuje je to što ne postoji mogućnost odvod krvi iz penisa preko vene u istome. Nakon određenog vremena stajanja, krv stvara kisele spojeve i gubi kisik. Bez kisika se crvene krvne stanice ili oni koji nisu leukuociti ukoče te gube sposobnost pomicanja i izlaska iz penisa.

Što može biti uzrok? U većini slučajeva zbog uzimanja lijekova, ostali uzroci su sekundarne metastaze tumora , upale , infekcije, anemija srapastih stanica , opća infekcija krvi , leukemija, ali i ozljede , te sarkom penisa.

Koji su simptomi ? Erekcija je ograničena na spužvasti dio penisa, znači da je glavić mekan i ostaje mekan. nakon sat vremena ovakve erekcije počinju bolovi a vi ako ste normalni uzimate iskaznicu HZZO-a i idete u najbližu ambulantu , ako vam se neda onda ćete posatti impotentni.

kako se riješava problem. zavisno o tome kako je nastao , može se liječiti tranfuzijom krvi ( tuđa krv diže vaš penis ) , Grayhackovim operacijskim zahvatom što znači da vam se vena spoji s spužvastim dijelom penisa što opet nije dobro iz nekih drugih razloga koji vas ne zanimaju a treći način je da vam se dvije jako velike igle zabiju s obe strane penisa te vam se zgrušana krv iz penisa odvodi u mokraćni kanal.

Ukoliko se metoda igala primjeni odmah očuvana je sposobnost erekcije.


Pomlađivanje vagineOpće je poznato da je mali postotak žena zadovoljan svojim izgledom. Onda tu nastupaju kremice, šminkice, bojice...kozmetički pa i kirurški zahvati.. na kraju dođu na kirurško pomlađivanje vagine ili manjih dijelova.

Kirurzi koji izvode ove zahvate garantiraju zadovoljstvo, bez obzira pomlađuje li se vagina iz estetskih ili medicinskih razloga. Kako raste broj ovih zahvata, sve je više kritičara koji ih smatraju ekstremnim izrazom vaginalne taštine te se pitaju dokud su žene - i liječnici- spremni ići kako bi dosegli savršenstvo.

Što se radi oko vagine:

-standardno lasersko pomlađivanje vagine - učvršćuje vaginalne zidove, liječi nevoljno ispuštanje mokraće i "pojačava seksualni užitak"

- dizajnerska laserska vaginoplastika - služi oblikovanju tzv. dizajnerske vagine, smanjuje stidne usne, preoblikuje izgled vanjskog spolovila, popravlja opušteni perineum (dio tijela između spolovila i otvora debelog crijeva)

- pojačanje G-točke ili G-shot: uštrcavanje injekcije kolagena u vaginu na mjestu gdje se navodno nalazi G-točka, a s ciljem njenog "jednostavnijeg lokaliziranja

Cijene : od 6000 do 35000 kuna , nema ništa preko HZZO - a drage dame

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:23 pm

Anorgazmija kod žena

Anorgazmija sama riječ govori da se radi o nedostatku orgazma koje nastaje blokadom i izostajanjem orgazmičkog dijela spolnog odnosa, a da uzrok pri tom nije prestanak stimulacije. Spada u skupinu ženskih seksualnih disfunkcija

podjela :

Primarna: karakterizira je nedostatak postizanja orgazma tijekom cijelog života

Sekundarna: izostanak orgazma nakon što ga je žena u prijašnjim seksualnim iskustvima doživljavala

Apsolutna: ako je nemoguće postizanje orgazma na sve moguće načine stimulacije (spolni odnos s partnerom, auto-stimulacija, masturbacija,

Relativna: orgazam izostaje samo pri određenom obliku seksualnog zadovoljavanja (npr. pri odnosu s partnerom)

Situacijska: izostanak orgazma u određenim uvjetima

------------------------

Uzroci:

Tjelesni: Čine samo 5% uzroka; obično su uzrok različite bolesti žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem

Psihički: tjeskoba i depresija,strah od napuštanja, strah od samostalnosti, osjećaj seksualne krivnje zbog različitih sklonosti, monotonija u vezi, nedostatak koncentracije,


Može li se anorgazmija liječiti?

DA!

.... i to veoma uspješno. Ukoliko žena surađuje šansa za uspijeh je 95%.

Kako se liječi ?

Najprije se pogleda ima li kakav tjelesni uzork.Tjelesni se liječi raznim terapijama ovisno o vašem organizmu Ukoliko nije tjelesni onda psiholog predlaže program za poboljšanje seksualnih mogućnosti.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:23 pm

Ostale sekusalne disfunkcije kod žena

Prošli smo najvažniju, anorgazmiju , sad ćemo o ostalima malo.
Pa hajdmo redom, prva stvar poslje anrorgazmije je vaginizam.

Vaginizam ili bolni stisak mišića rodnice.U nekim slučajevima žene mogu postići orgazam ako nema penetracije.
Uzrocu su psihološke naravi , kao strah od trudnoće, strah od infekcije ili spolno prenosivih bolesti itd , ili traumatske , proživljena nekakva trauma s uključenim spolnim osnosom ( nije uvijet ).

Spolni čin sastoji se od faze uzbuđivanja i faze orgazma. Poremećaji jedne ili druge faze mogu biti posljedica organskih ili funkcijskih razloga, ili i jednih i drugih zajedno.

Liječi se u psihologa.

Anafrodizija ili nedostatak sekusalne želje ili poriva. Anafrodizija se očitava time što žena izbjegava bilo kakav sekusalni odnos.

Dispareunija ili bol pri sekusalnom odnosu od neugode u rodnici, do jake boli prilikom prolaska penisa kroz rodnicu.

Uzroci mogu biti tjelesni : upale , posebice psolnih i mokraćnih puteva , te oštećenje sluznice . Sve se reiješavaju vrlo lako.
Psihološke se svode na depresiju , bojažljivost , grubost partnetra, nedostatak koncentracije ili na nekakvu proživljenu traumu.

Važno: Sve sekusalne disfunkcije se uspiješno liječe , samo treba otići do liječnika po upute.

Još važnije:Ukoliko vaša partnerica pati od nekog oblika sekusalne disfunkcije ne ponašajte se ko KONJ , nego pokažite nekakvo razumjevanje jer inače činite još veću štetu. Nakon razgovora uputite se liječniku za daljnje upute


MUŠKE SEKSUALNE DISFUNKCIJE


Kad smo zavšili s ženskim idemo na muške. Najpoznatiija muška seksualna disfunkcija je impotencija.

Impotenicja Vjerovatno svi znate o čemu se radi, uglavnom kita se ne diže tj nema erekcije. Uzroci mogu biti različiti , od prehrambenih navika preko problema oko žlijezda s unutarnjim izlučivanjem do psiholoških problema. Važno je da se nađe uzrok kako bi se ista moga uspiješno sanirati.

Ako je uzrok psihološki, potreban je psihološko-seksualni tretman kod psihologa, psihijatra i seksologa.
Ako je uzrok tjelesni poremećaj, različito se liječenje primjenjuje, ovisno o uzroku: lijekovi, hormoni, vakuum-terapija, injekcije lijekova koji šire krvne žile. Ponekad je potreban kirurški zahvat na krvnim žilama penisa ili ugradnja proteze penisa.

najbolja metoda riješavanja impotecije je proteza penisa koja će riješiti impotenciju muškarca te ukloniti nezadovoljstvo partnera.


Gubitak libida ili seksualne želje može biti posljedica nedostatka muških spolnih hormona (zbog bolesti žlijezde hipofize ili testisa), psihičkih poremećaja te nekih vrsta propisanih ili zloupotrebljavanih lijekova.

Nepostizanje poptune erekcije

Uzroci nepostizanja potpune erekcije mogu biti: Nuspojave lijekova, psihološki problemi , lokalni uzrocu ( razne bolesti i upale koji vas ne zanimaju ) , neurološki problemi te hormonski poremećaji. Muškarci s ovim poremećajima krvnih žila pate od potpunog nedostatka erekcije, smanjenog ukrućenja penisa ili gubitka erekcije tijekom snošaja. Najčešće je uzrok ateroskleroza (suženje ili začepljenje arterija).

Prerana ejakulacija

Ovaj poremećaj rijetko ima tjelesni uzrok i obično je povezan s tjeskobom pri spolnoj aktivnosti, pretjeranim očekivanjima ili emocionalnim poremećajima.


Izostanak orgazma

Ukoliko su libido i erektilni mehanizam očuvani, izostanak orgazma je gotovo uvijek posljedica psihijatrijskog poremećaja.


Važno: Sve sekusalne disfunkcije se uspiješno liječe , samo treba otići do liječnika po upute.

Još važnije:Ukoliko vaš partner pati od nekog oblika sekusalne disfunkcije ne ponašajte se ko mazga , nego pokažite nekakvo razumjevanje jer inače činite još veću štetu. Nakon razgovora uputite se liječniku za daljnje upute

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Barney a.k.a Sexolog
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 150
Join date : 26.08.2009
Age : 29
Lokacija : Croatia

PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   čet kol 27, 2009 11:24 pm

Genitalni nakit

Odlučili ste iznenaditi partnera nekakvim čudom na genitalijama. Ok , što treba znati prije toga..

Bušenje nijednog tijela aposebno genetalija ne bi se smjelo izvoditi dok se ne propitaju temeljna medicinska pitanja: sklonost nesvjesticama, alergije na metal i lokalne anestetike, lijekovi koji se trenutno uzimaju, sklonost krvarenju...

Ukoliko ste se odlučili za bušenje, osoba koja vam to radi trebala bi biti osposobljena za pružanje prve pomoći , što kod nas nije praksa

Koje komolikacije mogu nastati bušenjem genitalija...

- alergijske reakcije , posebice na metal

- suženja mokraćne cijevi te razne upale iste

- keloidi ( veliki ožiljci )

- ozljeda vagine ili anusa

S obzirom na potencijalne rizike, mnoge medicinske prganizacije izdaju upozorenja protiv ove prakse. Rijetki su liječnici koji odobravaju piercing jer, objektivno gledano, on predstavlja nepotrebni zahvat bušenja tijela ili ozljedu koju osoba sebi namjerno nanosi.

Moj savjet, kanite se toga


Kontracepcijski implantati

Kako je napunjeno 100 postova i sređen sadržaj idemo dalje. Najnovija tema su Kontracepcijski implantati , jedna od novijih i možda najbola metoda kontracepcije.

O čemu se radi ? Kontracepcijski implantat je mala, fleksibilna cjevčica koja se umeće u kožu na predjelu nadlaktice. Ona polako oslobađa hormon progestagen i učinkovita je zaštita od neželjene trudnoće kroz tri godine. Implantat naravno ne možeš umetnuti sama nego to obavlja liječnik pod lokalnom anestezijom, ukoliko isti odbije anasteziju pošaljite ga u 3pm jer inače boli ko sam đava.Jedna od prednosti je što djeluje odmah nakon unosa pos kožu.

Kako djeluje. Sprečava ovulaciju , mijenjaja viskozitet sluzi koju luče žlijezde sluznice maternice, otežavajući tako prolaz spermija i što je najvažnije
mijenja samu sluznicu maternice, što znači ako je jajna stanica i oplođena do implatcije naće doći.

Prednosti: Učinkovit do 99% , ne utječe na spolni život, ne utječe na životni ritam, ako vam dipozdi lako se ukloni , ne utječe na lijekove..

Mane: Povremeno se mogu javiti promjene na koži, glavobolje, bolne grudi ili promjene u težini, tegobe s menstruacijom , ali sve nestaje u roku 3 mjeseca.

U nekim slučajevima javljaju se upale te proces vađenja bude jako bolan , ali samo u rijetkim slučajevima , tj ukoliko liječniku nije bilo jasno da ugranjd implantanta nije češanje jaja.

Nakon što se odlučite za ugradnju šalje vas se na pregled jetre ( ukoliko mate teža oštećenja ništa od implatanta ) te pregled krvožilnog sustava: Na pregled se ide tri mjeseca nakon ugradnje, te kasnije jednom godišnje.

Implatant ne utječe na kasniju plodnost, nakon što se izvadi stanje dolazi u normalu.

_________________
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece, izvode na tihe vecere uz svijece, Divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo, gdje cu biti sutra...
Nisam od onih sto smiju se samo, padaju na pricu; od nekud se znamo, moje je srce vatreno, divlje i sasvim iskreno...
I zato sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno, pusti me da poludim, sve zbog tebe polomim...
Sviraj mi opusti se, pridji i zavedi me, pusti da se zaljubim, da te ne zaboravim...
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Osnove seksualnog obrazovanja   

[Vrh] Go down
 
Osnove seksualnog obrazovanja
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Balkan Chat :: Društvo :: Ljubav, erotika, sex...-
Forum(o)Bir: